Christelijke Muziek en Concertagenda

Amerikaanse tournee Hillsong United

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

08-03-07

De Australische worshipband van Hillsong United bereidt momenteel een uitgebreide tour door de Verenigde Staten en Canada voor. Van het voorjaar tot en met de zomer presenteert de band in beide landen hun achtste cd 'All of the above'. Ook introduceert ze het nieuwe project 'I Heart Revolution'.

De aanbiddingsgroep uit Sydney zal lang van huis zijn: van 13 april tot en met 7 augustus dit jaar hoopt Hillsong United in totaal voor naar schatting 150.000 mensen op te treden. Daar presenteert de worshipband hun eerste studioalbum 'All of the above', eveneens de achtste Hillsong-cd.

'I Heart Revolution'

Naast de cd-presentatie laat de worshipband hun fans ook kennismaken met hun nieuwe beweging 'I Heart Revolution'. Het project en bijbehorende dvd-documentaire schenken aandacht aan wereldproblemen als oorlog, armoede en hongersnood. “Het project is nog in een beginfase. Toen we afgelopen jaar de wereld rondreisden ontdekten we dat God duidelijk aan het werk is onder jonge mensen. Als mensen Hem aanbidden vallen afkomst en taal weg. We merkten dat er iets krachtigs met hen gebeurde. Dat tonen we met onze nieuwe documentaire”, zegt Joel Houston, artistiek leider, aanbiddingsleider en songwriter van de Australische worshipband. Door wereldwijde aanbidding kunnen mensen het hart van God raken, aldus Hillsong United. Ze roept daarom iedereen op te bidden voor de wereldproblematiek.

Nashville

Een van de eerste optredens vindt plaats in het epicentrum van de gospelmuziek, Nashville. De worshipband is uitgenodigd om op 22 april de dienst van de aanbiddingsnacht tijdens het jaarlijkse gospelfestival GMA Music Week te leiden. Presentator is Hillsong United-fan Michael W. Smith. De dienst vindt plaats in het Ryman Theatre in de Amerikaanse stad.

“We zijn verheugd terug naar Noord-Amerika te gaan”, meldt Houston. “Het is fijn om met jongeren uit heel het continent liederen op te nemen die speciaal gemaakt zijn om gezamenlijk te zingen. Met de tournee en de nieuwe cd roepen we lokaal en wereldwijd een nieuwe generatie op hun leven in dienst van God te stellen.”


 Laatst gewijzigd: 08-03-07 - Geplaatst: 08-03-07