Christelijke Muziek en Concertagenda

Musicus ontwikkelt kwartetspel

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

06-03-07

Kwartetten met afbeeldingen van harp, trombone of gitaar, het kan binnenkort. Musicus Bert Noteboom jr. uit Harderwijk brengt deze maand een kwartetspel op de markt. Doel is om kinderen kennis over muziekinstrumenten bij te brengen.

Noteboom, in het dagelijks leven dirigent, evangelist, jongerenwerker en componist, kwam op het lumineuze idee tijdens lessen op een basisschool. “Als vakleerkracht 'muziek' merkte ik hoe weinig muziekinstrumentenkennis er is onder kinderen en jongeren. Elke les probeer je weer op een leuke manier muziekkennis over te brengen. Dat bracht mij op het idee een kwartetspel te maken. Nu is het idee na lange tijd gerealiseerd.”

Vijfduizend

Naast het streven om de jeugd meer te laten weten komen over muziekinstrumenten, wil de musicus ook kinderen stimuleren om een instrument te gaan spelen. “Door er spelenderwijs mee aan het werk te zijn, raken ze er al mee vertrouwd”, aldus de ontwerper.

De reacties die Noteboom tot nog toe ontvangt, zijn positief. “De mensen reageerde nóg enthousiaster dan dat we verwacht hadden.” Er zijn dan ook al meer dan duizend exemplaren in de voorverkoop verkocht. De muziekleraar hoopt er “zeker vijfduizend” te verkopen. Voorlopig is het veertig kaarten tellend kwartetspel alleen via Noteboom Musics en bedrijven die via het bedrijf producten afnemen te verkrijgen.

Spelenderwijs

Een commercieel doel zegt Noteboom niet te hebben. “Wil je hiermee écht verdienen dan moeten er echt enorm veel spelen verkocht gaan worden.” Of de Harderwijkse evangelist er in de toekomst meer mee gaat doen, laat hij in het midden. “Wie weet wat er nog in het verschiet ligt nu ouderen, kinderen spelenderwijs de instrumenten leren kennen...”

Noteboom Musics

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Jeannette Hageman - di 06-05-14 19:32:23
L.S. Ik ben geïnteresseerd in het kwartetspel.Welke zijn de kosten en op welke wijze kan ik het bestellen? Met dank voor uw reactie. Jeannette Hageman


Piet van der Vlugt - do 23-06-11 14:57:23
Halo, Is het spel in eigen beheer uitgegeven? Zo nee, wie is de uitgever? Zou u mij een foto van het doosje kunnen mailen? Bij voorbaat hartelijk dank. Mvg, Piet van der Vlugt


J. Hoekstra - do 06-08-09 13:09:34
Geweldig idee, ben al een tijd op zoek naar een muziekkwartetspel. Is het al te koop en zo ja, waar? vr.gr. Hanneke Hoekstra


Carla - vr 10-07-09 18:18:48
Leuk en leerzaam. Waar is het te koop?


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ermelo. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 06-03-07 - Geplaatst: 06-03-07