Christelijke Muziek en Concertagenda

Bekende countrygroep naar Nederland

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

19-02-07

De Amerikaanse bluegrass- en gospelband The Isaacs brengt in juni voor het eerst een bezoek aan Nederland. De veelvuldig onderscheiden familiegroep treedt op tijdens een gospelmuziekweekend in De Betheld en geeft een eenmalig concert in Bodegraven.

The Isaacs bestaat uit moeder Lily Isaacs (zang) en haar drie kinderen Ben (bas en zang), Sonya (mandoline en zang) en Rebecca (gitaar en zang). Verder werken Kevin Haynie (banjo en gitaar) en Jesse Stockman(viool) mee aan het geluid van de band. Al meer dan dertig jaar is de familie uit de staat Tennessee actief op het gebied van, de akoestische vorm van coutrymuziek, bluegrass en gospelmuziek. "The Isaacs zijn vooral bekend om hun prachtige close-harmony zang in combinatie met een solide, smaakvolle instrumentaal begeleiding", aldus de organisatie.

Country

Het concert vindt plaats op 19 juni in het theater van cultureel centrum ‘Evertshuis' in Bodegraven. De Nederlandse country zanger Wim Pols voorzorgt het voorprogramma. Op 23 juni geven The Isaacs een optreden tijdens het muziekweekend van Maranatha Christian MusicStore (MCMS) op conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Naast de Amerikaanse familie werken ook artiesten als Tountry Trail Band, Tim Lovelace, Wim Pol en Ron de la Bey, Roy Manikus en DeKort Family mee aan dit evenement.



Onderscheidingen

De groep brengt een mengeling van bluegrass, rhythm and blues, folk en southern gospel. In de loop der jaren traden ze op met diverse bekende countrymuzikanten en maakten vele albums. "De lijst van onderscheidingen die The Isaacs hebben gewonnen is te lang om op te noemen," meldt organisator MCMS. Dochter Sonya heeft ook bekendheid opgebouwd als solo artiest binnen de moderne country music.

De ouders van Lily Isaacs waren Poolse Joden, overlevenden van de Holocaust. Na haar geboorte in Duitsland emigreerden ze naar Amerika. Lily beschrijft haar familiegeschiedenis op de website van The Isaacs.


 Laatst gewijzigd: 20-02-07 - Geplaatst: 16-02-07