Christelijke Muziek en Concertagenda

VU organiseert weer muziekcursus

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

14-02-07

De leerstoel Theologie van de Charismatische Vernieuwing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam organiseert dit voorjaar wederom een cursus Muziek- en Liedculturen. Doel van de colleges is inzicht te krijgen in de functie en plaats van muziek in de liturgie.

Deelnemers worden zowel praktisch als theologisch toegerust, aldus de universiteit. “In deze cursus zullen de verschillende functies, die muziek- en liedculturen kunnen vervullen in de liturgie, centraal staan. Een charismatische, dus ‘creatieve’ eredienst veronderstelt immers een scala aan vaardigheden, gereedschappen en theologische inzichten.” Onder anderen drs. Kees van Setten en Prof. dr. Kees van der Kooi geven de lessen. Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn: de verschillende muziekculturen die er te vinden zijn in kerken, de muzikale vormgeving van gemeentezang, theologie van de kerkmuziek en charismatische liturgie. Ook de praktische kant wordt belicht: zaken als zangbegeleiding en communicatie tussen predikant en musicus bespreken docenten en deelnemers eveneens.

Belangstellenden

De cursus Muziek- en Liedculturen, verzorgt door de Leerstoel Theologie van de Charismatische Vernieuwing en het Centre for Evangelical en Reformational Theology aan de VU, is allereerst bedoeld voor predikanten, priesters en pastores, maar ook belangstellende gemeenteleden zijn welkom. Van maart tot en met juni zullen op vier vrijdagen in de kerk De Ark in Maarssen de colleges gegeven worden.


 Laatst gewijzigd: 15-03-07 - Geplaatst: 14-02-07