Christelijke Muziek en Concertagenda

Mulders combineren muziek- en schilderkunst

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

12-02-07

Hoe breng je schilderkunst en muziek samen? Kunstschilder Klaas Jan Mulder en zes muzikale andere leden van de familie Mulder combineren beide kunstuitingen in maart tijdens een Expo-concert, een concert gecombineerd met een expositie, in de Nieuwe Kerk van Kampen.

Een muzikaal evenement met een flinke dosis schilderkunst. Wie het Expo-concert van de Mulders wil beschrijven, komt ongeveer tot deze omschrijving. Klaas Jan, Jos, Jan, Matthé, Simeon, Gabriël en Klaas-Jan zorgen op 17 maart in de Nieuwe Kerk van Kampen voor plezier voor kunst- én orgelliefhebbers. “Beeld en geluid ontmoeten elkaar op een bijzondere wijze”, aldus de familie Mulder.

Synthesizer

“Het plan voor het expo-concert is ontstaan op een familie-reunie vorig jaar”, aldus Jan Mulder. Ieder famlilielid heeft zo z'n eigen inbreng. De organisators over hun optreden: “Maar liefst zeven leden van de bekende Mulder-familie, waarvan zes muzikanten en een beeldend kunstenaar, brengen een gevarieerd palet van klank en kleur.” De combinatie piano en synthesizer, orgel is uitermate geschikt en is een succes gebleken, zegt Jan Mulder.

Mulder Boys

Klaas Jan Mulder, zijn jongste broer Jos en neef Jan Mulder (bekend van onder meer de albums ‘Ocean of Dreams’ en ‘Ecossaise’) zijn op te beluisteren op orgel, vleugel en synthesizer. Zowel solistisch, vier- als zeshandig. Matthé, Simeon en Gabriël - zoons van Jan Mulder, bijgenaamd de Mulder Boys - spelen zeshandig vleugel. In de pauze en na afloop kunnen bezoekers schilderijen van Klaas-Jan jr. bezichtigen.
De familieleden brengen naar eigen zeggen een gevarieerd programma ten gehore. Zo spelen zij diverse improvisaties. Onder andere over het thema 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Moessorgski en over één van de schilderijen uit de expositie.


 Laatst gewijzigd: 12-02-07 - Geplaatst: 12-02-07