Christelijke Muziek en Concertagenda

Korenstrijd bij EO

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

05-02-07

Zestien koren krijgen de kans om op tv hun zangkunsten te tonen aan een groot publiek. De Evangelische Omroep (EO) begint dit voorjaar met Korenslag. In het nieuwe televisieprogramma strijden koren wie de beste van Nederland is.

De Evangelische Omroep vindt het tijd worden dat naast individuele zangtalenten ook koren een kans krijgen hun kunnen te tonen. Na programma’s als X-factor en Idols kan nu ook het collectief scoren. Volgens de omroep zijn er 12.000 koren in Nederland. Al die zanggroepen, van welke grootte dan ook, krijgen de kans de concurrentie aan te gaan om Nederlands beste koor te worden.

Improvisatie

Korenslag wordt gepresenteerd door Henny Huisman. Tijdens acht live-uitzendingen gaan telkens vier koren met elkaar in competitie. Deelnemende koren krijgen drie opdrachten. Dat zijn een eerder gekregen opdracht die zij thuis voor kunnen bereiden en oefenen, een dagopdracht die het koor 's ochtends in de studio krijgt en één opdracht die het koor tijdens de show krijgt. Die laatste opdracht doet een maximaal beroep op het improvisatievermogen van de koren. Per uitzending gaan twee van de vier koren naar de (kwart)finales. Welke koren dat zijn maakt een jury samen met het publiek uit. Het koor dat uiteindelijk de finale wint, mag zicht het beste koor van Nederland noemen.


Zaterdag

Het programma wordt vanaf eind mei wekelijks uitgezonden op Nederland 2. Korenslag is vanaf zaterdag 26 mei te zien.

Meer informatie over Korenslag

Aanmelden voor Korenslag

Nieuws en actualiteiten rondom Korenslag

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Geke van der Sloot - wo 21-02-07 15:46:16
Het nieuwe EO programma 'Korenslag' om te kijken wie het beste koor van Nederland is.. heeft een verkeerde titel gekregen: Goede koren of orkesten bestaan niet, er bestaan alleen goede dirigenten... Een Evangelische omroep hoeft toch ook niet dezelfde formule te hanteren als de Commerciele zenders? Commercie en Evangelie gaan toch niet samen? Wat aandacht aan koorzang en zangonderwijs is erg belangrijk om de zangcultuur in ons land overeind te houden laten we dus hopen dat deze formule niet de plank mis slaat.Nogmaals er bestaan geen goede koren alleen goede dirigenten.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Hilversum. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 05-02-07 - Geplaatst: 05-02-07