Christelijke Muziek en Concertagenda

Neal Morse bezoekt Nederland

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

30-01-07

Gospelzanger Neal Morse bezoekt begin februari Nederland. Wie de muziek van de artiest wil beluisteren, moet volgende maand naar Utrecht, Leiden of Ede afreizen.

Morse brengt tijdens zijn bezoek enkele nummers van zijn nieuwe cd Sola Scriptura ten gehore. Dat gebeurt tijdens diensten in Leiden, Utrecht en Ede. "We weten nooit hoe deze diensten verlopen - God kent immers geen grenzen - , maar er is muziek, prediking en vriendschap", zegt Morse op zijn website.

Momenteel is Morse al in Europa. Deze week bezocht hij al Duitsland. Volgende week vervolgt hij zijn kerktoer naar Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk (Londen). Op 3 en 4 februari is Nederland aan de beurt. De derde februaridag van 2007 bezoekt de gospelzanger ’s middags Leiden, terwijl hij ’s avonds Utrecht met zijn stemgeluid verblijd. De volgende dag treedt hij in Ede op.
Na zijn Nederlandse optredens vervolgt hij zijn toer naar België, waarna de gospelzanger van 7 tot en met 10 februari nog te horen is in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Neal Morse geldt als een grootheid in de progressieve muziek. Hij werd bekend met de band Spocksbeard. Enkele jaren geleden bekeerde de zanger zich tot het christendom. In zijn muziek is dat duidelijk terug te horen.


 Laatst gewijzigd: 29-01-07 - Geplaatst: 26-01-07