Christelijke Muziek en Concertagenda

Anne: Zingen maakt me blij!

Van onze redacteur Frederike Hessing

26-01-07

De twaalfjarige Anne Eskes doet niets liever dan zingen. Ze zit ruim drie jaar op een christelijke zangschool uit Urk. “Ik kan het steeds beter, ik vind het ook steeds mooier om voor mensen te zingen”, aldus Anne. Deel 2 van de serie Jong Talent.

Dat ze goed kan zingen, blijkt wel uit het aantal solo's. “Ik zing vaak alleen; bij elk optreden. Met een optreden heb je drie solo’s.” De rol van soliste vindt Anne leuk. “Bij het alleen zingen hoef ik me niet aan te passen aan anderen. Dan kan ik gewoon mezelf zijn. Met het koor zingen is ook leuk omdat je op elkaar kunt steunen, als je een fout maakt.”

Stoppen

Er zijn ook tijden geweest waarin Anne het zingen bij de zangschool anders ervaart. “Soms zei ik: ‘Ik wil eraf.’ Mijn moeder zei toen tegen mij: ‘Kijk gewoon nog even. Als je zeker weet dat je het niet leuk vindt, ga je er vanaf.’ Ik wist het nooit zeker en langzamerhand vond ik het weer mooi.”

In die periode gaat Anne vier keer per week naar de zanglessen. “Het is altijd ’s avonds tot half acht. Dan kan ik niet met mijn ouders mee-eten. Dat vond ik vroeger niet leuk, nu maakt me dat niets meer uit.” Tegenwoordig gaat ze normaal gesproken elke dag behalve zondag, dan zijn er geen zanglessen. “Ik zit ook op streetdance. Binnenkort hebben we wedstrijden, daarom oefenen we nu een keer vaker op dinsdagavond. Dan kan ik niet naar de zanglessen, maar dat is tijdelijk.”

Streetdance is dansen op muziek. “Het is niet op christelijke muziek, dat vind ik wel jammer. Het dansen vind ik leuk. Maar soms heb ik geen zin en met zingen heb ik altijd zin.” De twaalfjarige Urkse heeft ook andere hobby’s zoals tekenen en schilderen. “Het lijkt me leuk om die schilderijen in huis te hangen, maar niet om te verkopen. Dat wil ik wel bij zingen. Ik wil heel graag zangeres worden. Zingen vind ik het allerleukst.”

Zangeres

“Veel mensen vinden dat ik wel mooi kan zingen, maar dat moeten ook meer mensen gaan vinden. Ik wil niks liever dan zingen, maar soms komen daar dingen tussen. Mijn tante zit op zangles en kan heel goed zingen. Maar ze heeft kinderen en daardoor heeft ze het heel erg druk. Daardoor kan ze niet altijd oefenen met zingen.” Anne logeert soms bij haar tante. “Dan gaan we samen klassieke liederen zingen.”

“Klassiek vind ik wel mooi, maar ik hou ook wel van beetje vlotte muziek. Opwekkingsliedjes vind ik ook mooi. Ik kan alles wel zingen; rustig, snel etc.” Als Anne zangeres wordt wil ze in ieder geval christelijke liederen zingen. “Daar word ik blij van.” Voordat het zover is blijft ze nog een jaar op de Urkse zangschool, daarna moet ze eraf. “Ik denk dat ik dan zanglessen ga nemen en ik wil muzieknoten leren. Zanglessen geven aan kinderen kan ook wel leuk zijn. Maar dat weet ik niet, zo ver ben ik nog lang niet.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Nanette - zo 28-01-07 14:55:39
Mooi stukje over m'n kleine nicht! Leuk om ook kinderen te laten 'spreken' op cc-agenda!!



 Laatst gewijzigd: 30-01-07 - Geplaatst: 25-01-07