Christelijke Muziek en Concertagenda

Kleinzalig mogelijk jaarlijks

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

25-01-07

Cabaretfestival Kleinzalig gaat op herhaling. Na de goedbezochte eerste editie vindt het christelijke studentenevenement op 15 februari plaats. Ook dit jaar is Zwolle de plaats waar de optredens te zien zijn. Is het wederom succesvol dan gaat het festival mogelijk jaarlijks plaatsvinden.

Bijzonder aan Kleinzalig is dat uitsluitend christelijke studenten optreden. Desondanks is het festival niet uitgesproken christelijk. “Afgezien van de deelnemers, zijn er maar enkele kenmerken aan dit festival die in verband staan met een christelijk aspect. De stukken van de cabaretiers zullen niet evangeliserend zijn. Op het podium wordt echter niet gevloekt en ook geen beledigende grappen over God gemaakt. De organisatoren allen ook christelijk en willen graag een evenement neerzetten waar we allen achter kunnen staan”, zegt Annelies Maris van Kleinzalig. De organisatie verwacht zo'n 450 bezoekers.

Jacob Spoelstra

Omdat de vorige editie in 2005 succesvol was, wordt het evenement dit jaar wederom georganiseerd. Maris: “De eerste keer hadden we bijna driehonderd bezoekers en zeven cabaretacts. Iedereen was na het evenement erg positief. We hebben toen besloten om het één jaar uit te stellen. Om orde op zaken te stellen en te kijken of we überhaupt hier mee door wilden.”

Dit jaar is Kleinzalig groter van opzet dan de eerste editie. “Er zijn vijf cabaretacts én een optreden van aanstormend stand-up comedian Jacob Spoelstra. Ook biedt de avond nog ontzettend veel meer: een jazz-band die in de pauze en na het festival zal spelen, afsluitend een groot feest in de foyer met een dj: een boeiende avond uit. Een echte aanrader dus.”

Stichting

Vrijdag is de voorronde in café Het Vliegende Paard. Negen cabaretacts treden dan op die beoordeelt worden door een driekoppige jury. Cabaretiers die meedoen aan de voorronde zijn onder anderen Nitrauw en de Goor, Kamphuis & Kamphuis, David Jan de Groot, Martijn van Egmond (foto) en De Oermannen.
De organisatie is positief gestemd over de nabije toekomst. Kleinzalig moet bij nogmaals gebleken succes jaarlijks plaats gaan vinden. Om dat doel is zelfs een stichting opgericht die dezelfde naam draagt als het festival. “We verwachten dat dit festival een groot succes zal worden. Wanneer dit daadwerkelijk een succes wordt met vele positieve reacties van bezoekers en een financieel haalbaar plaatje gaan we dit elk jaar herhalen.”

Website Kleinzalig

Ook naar Kleinzalig?

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Peter - za 17-02-07 00:16:19
Ik heb een leuk filmpje gezien over het festival! http://www.campus.tv/index.php?action=showmovie&movieid=491


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Zwolle. Zoek tips voor een dagje uit in Overijssel.

 Laatst gewijzigd: 25-01-07 - Geplaatst: 25-01-07