Christelijke Muziek en Concertagenda

Amazing Grace tegen slavernij

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

24-01-07

De hymne Amazing Grace zal op zondag 18 februari door duizenden kerkgangers gezongen worden. Althans, dat hoopt The Amazing Change Fund. De organisatie roept kerken wereldwijd op het lied te zingen om zo actie te voeren tegen de moderne slavernij.

Gospelzanger Chris Tomlin maakte een bewerking van Amazing Grace. Volgens de organisatie ’s werelds populairste hymne. Toen slavenhandelaar Newton tijdens een storm totaal anders gingen denken over slavernij was hij vanaf dat moment fel tegen de misstanden. In 1779 componeerde hij Amazing Grace.

Tomlin

Het lied van de bekeerde slavenhandelaar John Newton (1725 –1807) is op de website van The Amazing Change Fund te beluisteren. De tekst van door Tomlin bewerkte lied is eveneens te downloaden van de website. Zo kan iedereen het lied meezingen. The Amazing Change Fund roept kerken overal ter wereld op de hymne op 18 februari te zingen. Nu bedoelt als een protest tegen de moderne slavenarbeid.

Campagne

De actie 'Amazing Grace Sunday' is onderdeel van de campagne tegen de moderne slavendienst die het fonds voert. Tegelijkertijd is het de tweehonderste verjaardag van de afschaffing van de slavernij. Volgens The Amazing Change Fund is dat ook in de moderne wereld nog wel degelijk aanwezig. Ook is de cd ‘Amazing Grace’ verkijgbaar bij de organisatie. Op de plaat staan nummers van ondere anderen Chris Tomlin, Steven Curtis Chapman, Kierri Kiki Sheard en Martina McBride. Op 23 februari gaat overigens de film Amazing Grace in première. Ook die film vormt onderdeel van de actie.


 Laatst gewijzigd: 24-01-07 - Geplaatst: 24-01-07