Christelijke Muziek en Concertagenda

Dance-cd IJzendoorn is handgenummerd

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

15-01-07

Peter IJzendoorn uit Leeuwarden bracht vorige maand zijn debuut-cd, 'Influence' getiteld, met christelijke dance op de markt. Een exclusief album waarvan voorlopig maar honderd exemplaren van te koop zijn.

Het is voorlopig nog een exclusief product: de oplage van het album is beperkt. Er zijn maar honderd handgenummerde exemplaren geproduceerd. Op de cd staan tien nummers, bijelkaar ongeveer 75 minuten technomuziek. Het is de eerste cd die van de 35-jarige Leeuwarder te koop is. “Ik ben er al zo'n vijf jaar mee bezig”, legt de producer uit. “Toen ik in 2004 werkloos werd, kreeg ik meer tijd om mij met muziek bezig te houden. Eind 2005 was de demo-cd klaar. Begin 2006 stuurde ik de cd naar het christelijke label Lowroof. Het proces van uitbrengen duurde bijna een jaar. December vorig jaar zijn we gestart met de verkoop.”

Jezus

De titel 'Influence' is niet voor niets gekozen door de man met de artiestennaam Out of this world. “Ik heb de cd die titel gegeven omdat ik er tijdens het maken van deze muziek achterkwam dat de gedachten en meningen die je hebt worden beïnvloed. Zowel door de duisternis in de wereld als door Jezus. Omdat ik liever wil dat Jezus invloed op me heeft, probeer ik mezelf dagelijks op Hem te richten. Dat ervaar ik als een strijd en voor een deel is de muziek op deze cd een weergave van die strijd.”

De geboren Zuid-Hollander is al langere tijd liefhebber van technomuziek, zegt hij. “Ik ben al heel lang met muziek bezig, zo'n zeventien jaar.” Ondanks was IJzendoorn niet van plan een cd te produceren.”Het is zo gegroeid. Je gaat aan de gang met een tweedehands synthesizer en sampler. Ik expirimenteerde met het maken van nummers. Na verloop van tijd gaat dat goed en heb je enkele tracks. Op een gegeven moment had ik zoveel muziek, dat ik dacht: 'Daar moet ik wat mee gaan doen'. Uiteindelijk is daar deze cd van gekomen.”

Verkoop

Hoeveel exemplaren er van de cd verkocht gaan worden, kan IJzendoorn nog moeilijk inschatten. “Als de verkoop van deze cd's goed gaat, komt er misschien nog wel een nieuwe reeks.” Of IJzendoorn er ook zijn werk van gaat maken, is ook afhankelijk van het aantal verkochte albums. “Ik ga gewoon door met muziek maken. Als er dan een nieuwe demo-cd af is, kijk ik wellicht of er mogelijkheden voor een nieuwe uitgave . Mocht alles zo goed lopen dat ik er zoveel verdien om van te leven, dan heb ik er mijn werk van gemaakt.”


 Laatst gewijzigd: 15-01-07 - Geplaatst: 15-01-07