Christelijke Muziek en Concertagenda

Rebecca St. James op je gsm

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

28-12-06

Het was dit jaar een nieuwtje: sinds het voorjaar van 2006 kan je op je mobiel ook gospelringtones krijgen. Iniatiefnemer Dave van der Oest leverde al bijbelteksten per sms, in mei begon hij met een website waar bezoekers gospelnummers kunnen downloaden.

Christenen die inmiddels alle standaardringtones van hun mobieltje wel gehoord hebben, surfen naar Gospelringtone.net. Kant en klaar staan daar singles van gospelartiesten online. Net als bij andere downloadsites kunnen surfers gewoon hun favoriete ringtones van het wereldwijde web afplukken. De nieuwe single 'Stand' van Michael W. Smith downloaden voor je mobiel? Geen probleem, het is een van vele nieuwe nummers op de website.

Christen-zijn

De website wil een alternatief zijn voor de tientallen sites waarop seculiere muziekbeltones naar mobieltjes verzonden kunnen worden. Haarlemmer Dave van der Oest zegt in een persbericht over zijn website: “Ik heb vaak gezocht naar een breed en fatsoenlijk aanbod van christelijke ringtones, maar het was niet te vinden. Toch wil ik mijn christen-zijn ook uiten door de ringtones op mijn mobiel. Daarnaast houd ik gewoon van gospelmuziek. Volgens mij ben ik niet de enige en dat bracht mij er toe om deze website op te zetten.” Een verschil met andere websites is dat bij hem geen ranzige teksten en plaatjes te downloaden zijn, aldus de Noord-Hollander. Met hulp van het Australische Tenfish.com ontwikkelde Van der Oest Gospelringtone.net.

Rechten

Gospelartiesten worden niet benadeeld door het downloaden van de ringtones. Van der Oest wil daarom netjes met hen omgaan. “Onze missie is niet om winst te maken, maar om onze klanten dagelijks even stil te laten staan bij hun relatie met Jezus Christus. Deze site doet dat door gospelringtones aan te bieden. Willen we dat in de toekomst kunnen blijven doen, dan moeten gospelartiesten in staat zijn om nieuw materiaal te produceren. Dat kan alleen als wij netjes de rechten afdragen”, aldus Van der Oest.

Overigens heeft Van der Oest ook nog Bijbeltekst.com online staan, waar bezoekers zich kunnen opgeven om dagelijks een bijbeltekst te ontvangen. De Haarlemmer ontwikkelde deze website in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap.

Gospelringtone.net

Tenfish.com

Bijbeltekst.com

Website Nederlands Bijbelgenootschap

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

nickname - zo 11-03-07 11:42:54
mijn type mobiel staat bij geen enkele site mijn type is : lgkg225



 Laatst gewijzigd: 08-01-07 - Geplaatst: 28-12-06