Christelijke Muziek en Concertagenda

Seven FM reikt awards uit

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

21-12-06

Gospelzender Seven FM heeft gisteravond de winnaars bekend gemaakt van de GospelAwards 2006. Het publiek kon in november hun stem uitbrengen op genomineerden. Dat deden luisteraars volgens het digitale radiostation in grote getale.

In diverse categoriëen werden er prijzen uitgereikt. Zo viel de Britse DJ Andy Hunter, ook bekend van de films 'The Matrix' en 'Black Hawk Down', in de prijzen in de categorie Best Dance. Tijdens de uitzending zei hij blij te zijn met de Award. Temeer omdat hij zegt met Nederland een bijzondere band te hebben. Hij trad diverse malen op tijdens het Flevofestival. Ook trad hij al eens op met dj Tiësto.

Verassing

Rebbeca St. James won met het nummer 'If I Had Once Chance To Tell You Something' in de categorie Best Pop. In de categorie Best Rock werd door het publiek de ook in de niet-christelijke wereld bekende band P.O.D. gekozen. Dat 'Hillsong United' als winnaar werd gekozen in de categorie Best Worship was, gezien de wereldwijde populariteit van Michael W. Smith, verassend.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat de prijs uitgereikt werd. Seven FM wil met de prijs extra aandacht creëren voor gospelartiesten. Bezoekers van de website van de radiozender konden de hele maand november stemmen op genomineerde artiesten. Seven FM wil een alternatief zijn voor de huidige media. De radiozender startte in 2004 met haar uitzendingen. Die zijn uitsluitend te beluisteren via het wereldwijde web.


 Laatst gewijzigd: 21-12-06 - Geplaatst: 21-12-06