Christelijke Muziek en Concertagenda

Cursus christelijk theater met Carla Veldhuis

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

12-12-06

Voor christenen die zich willen toeleggen op theater en dans organiseert conferentiecentrum De Betteld te Zelhem in samenwerking met theaterdocente Carla Veldhuis twee weekenden dans- en theatertraningen.

Deelnemers krijgen tijdens de weekenden in januari en februari les in theater en dans die speciaal bedoeld is gericht op het dienen van God. Zo krijgen zij les in jazz, aanbiddingsdans, streetdance, drama, theaterbelichting en clowning. Theaterdocente Carla Veldhuis geeft met de lessen haar leerlingen de mogelijkheid om op een creatieve manier God te aanbidden en te evangeliseren met drama.

Drama

Momenteel is Veldhuis bezig met haar nieuwe theaterproductie Springstof. Onlangs trad ze nog op met danstheater Waardeloos.De theaterdocente zegt zelf door een theaterproductie tot geloof te zijn gekomen. Ze gaf vijf jaar leiding aan de drama-afdeling van de school voor evangelisatie Vorming en Actie.

Vorig jaar werd het theaterweekend goed bezocht, aldus de organisatoren. Er waren destijds 240 personen aanwezig. Hoewel zij volgens de organisatoren enthousiast waren, vonden zij het tempo van de cursus wel te hoog.

De weekenden vinden plaats op van 5 tot en met 7 januari en 2 tot en met 4 februari 2007 in conferentiecentrum De Betteld in Zelhem (Gelderland). De cursus is bedoeld voor "mensen van 16 tot en met 45 jaar die serieus aan de slag willen met drama".

Website Theaterweekend

Conferentiecentrum De Betteld

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

mike van brouwershaven - zo 17-05-09 15:31:56
Beste Carla. Ik zoek personen die tijdens ons 25jarig jubileum (14-juni-09) van onze baptisten gemeente katwijk een voorstelling willen geven. Mike van Brouwershaven. 06-10984861


Mavis Badu - vr 14-12-07 12:43:39
Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik meedoen met dit cursus theater/dans. Kunt u mij vertellen hoe mij hiervoor kan aanmelden? mvg Mavis Badu



 Laatst gewijzigd: 12-12-06 - Geplaatst: 11-12-06