Christelijke Muziek en Concertagenda

Unisono organiseert cursus voor kinderkoordirigent

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

09-12-06

De vraag naar mensen die een kinderkoor kunnen leiden groeit, constateert Unisono. De organisatie voor amateurmuziek organiseert daarom samen met de kerkmuziekorganisaties NSGV (Rooms-Katholiek) en SLSK (protestant) in januari een cursus om kinderkoren te leren leiden.

In tien zaterdagochtenden leren (amateur)dirigenten en kerkmusici hoe ze een kinderkoor- of cantorij moeten leiden. Tijdens de oecumenische basiscursus 'Het leiden van een kinderkoor of kindercantorij' wordt aandacht besteed aan stemvorming, dirigeertechniek, kennis van het repertoire, methodiek, liturgiek en behandeling van de criteria voor het geestelijk kinderlied.

Liturgische functie

De reden voor het organiseren van de cursus is de groeiende vraag naar dirigenten van kinderkoren. “Steeds meer gemeentes en parochies weten het kinderkoor te waarderen om zijn liturgische functie, maar ook om de vormende waarde die het heeft als investering in de toekomst”, aldus Unisono.

Catrien Posthumus Meyjes en Annemiek van der Ven verzorgen de cursus. Gastdocent Job de Bruijn stelt de liturgische aspecten en de criteria voor het geestelijk kinderlied aan de orde.


 Laatst gewijzigd: 09-12-06 - Geplaatst: 07-12-06