Christelijke Muziek en Concertagenda

"Kerstmusical Kenoly volgend jaar grootschaliger"

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

30-11-06

Het optreden van gospelartiest Dr. Ron Konely op dinsdag 19 en woensdag 20 december in Amersfoorts Christelijk Centrum is een voorproefje voor 2007. "Plaatsen zijn echter beperkt. Omdat de populariteit groot is, pakken we het volgend jaar grootschaliger aan”, zegt assistent-voorganger Daan Schmidt.

The Perfect Grift, zoals de kerstmusical van Kenoly heet, is een door hemzelf bewerkte versie van het kerstverhaal. Zelf noemt hij die ook wel Praisemusical. De Amerikaanse gospelartiest komt niet alleen. Hij wordt vergezeld door zijn zoon Sam (bekend van de band The Kenoly Brothers), zijn liveband, vocalisten en dansers. Schmidt: "Ron Kenoly is een persoonlijke vriend van onze voorganger Gertjan Goldschmeding en treed graag op in onze gemeente."

Grootschaliger

"Voor het concert zijn diverse bekende Nederlanders uit de televisiewereld, het zakenleven en de politiek uitgenodigd, waaronder ook CU-fractievoorzitter Rouvoet. De populariteit van Kenoly is natuurlijk veel groter dan de ruim 600 plaatsen die we dit jaar beschikbaar hebben. Daarom willen we het volgend jaar grootschaliger aanpakken. We zien het optreden van nu dan ook als een voorproefje."

Volgens het Amersfoorts Christelijk Centrum was het eerdere optreden van Ron Kenoly in 2003 succesvol. Ook in 1999 was hij in Nederland. De gospelartiest stond toen voor 50.000 jongeren in Amsterdam ArenA.


 Laatst gewijzigd: 30-11-06 - Geplaatst: 30-11-06