Christelijke Muziek en Concertagenda

Kirk Franklin wint American Music Award

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

25-11-06

De Amerikaanse gospelster Kirk Franklin heeft de American Music Award voor de beste christelijke artiest gewonnen. Afgelopen woensdag werd de prestigieuze prijs tijdens een televisieshow uitgereikt.

Andere genomineerden waren Casting Crowns en Aly and AJ. De prijs werd deze week uitgereikt op de Amerikaanse tv-zender ABC. Andere prijzen voor seculiere muzikanten waren er bijvoorbeeld voor Eminem en de Red Hot Chili Peppers. De diverse winnaars worden door het publiek gekozen.

Grammy Award

Franklin krijgt in 1993 wereldwijd bekendheid door zijn eerste album 'Kirk Franklin & Family'. In zijn vaderland is deze plaat een groot succes. Honderd weken lang staat het album in de top van het Amerikaanse Billboard-magazine van de Gospel Charts. In 1997 maakt hij 'The Nu Nations Project'. Het nummer 'Lean on me' wat op deze cd staat, is goed voor een nominatie van de Grammy Award. Voor dit album werkt Franklin samen met Bono van U2, Mary J. Blige en R. Kelly. Begin dit jaar start de gospelartiest zijn eigen entertainmentonderneming Fo Yo Soul Entertainment.

Samenwerking

Kirk Franklin geeft volgende week maandag in Nederland een optreden. Op 27 november is hij te horen in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Momenteel is de artiest bezig om zijn nieuwe album ' Hero' te promoten.
Nederland is het enige Europese land dat de gospelartiest uit de Verenigde Staten tijdens wereldtournee bezoekt. Het bezoek is een eenmalig optreden. 'Hero' is een mix van verschillende muziekstijlen: gospel, hip-hop, R&B , jazz en moderne rock. Met gevoel, veel liefde en vol overgave geeft hij zichzelf helemaal in een onvergetelijk spektakel in de totaal vernieuwde Heineken Musical Hall.


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 23-11-06