Christelijke Muziek en Concertagenda

Cabaretier wil plek in Guinness Book of Record

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

22-11-06

Ruurd Walinga speelt zeven van zijn tien programma’s op één dag. Op vrijdag 29 december wil hij daarmee een plek veroveren in het Guinness Book of Records. De Friese christencabaretier doet zijn poging in evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden.

‘Nog één keer serieus…lachen in 2006’ heet de voorstelling van Walinga. Het is de eerste keer dat een cabaretier zeven voorstellingen op een dag afwerkt, aldus de cabaretier. De 42-jarige Walinga schreef zelf alle programma’s. Ook een bijzonderheid, zegt hij. De voorstellingen vinden plaats in het gebouw van evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden.
De journalist van het Friesch Dagblad wil met de recordpoging eveneens jong en oud een onvergetelijke dag bezorgen tussen kerst en oud en nieuw. Walinga wil met het evenement goede doelen steunen én het evangelie op een bijzondere manier onder de aandacht brengen. Eveneens hoopt Walinga met zijn actie zijn evangeliegemeente voor het voetlicht te halen.

Relaties

Het programma gaat ’s ochtends van start met het ouderenprogramma ‘Vertel mij wat’. Walinga kijkt met dit programma “nostalgisch terug en hoopvol vooruit”. Daarna volgt het een programma over de christelijke feestdagen getiteld ‘Is Jezus aan de wiegendood gestorven?’.
’s Middags zijn kinderen en hun ouders aan de beurt. Eerstgenoemden worden vermaakt met het kinderprogramma ‘Ik timmer er op los’. De ouders worden een uur later getrakteerd op een voorstelling over relaties met ‘Bossen Bloemen’.

Beesten

Jongeren zijn daarna aan de beurt met ‘Beesten zonder Beest’, Walinga’s quizprogramma over seks, drugs en drank. Wie daarna nog niet genoeg heeft van de Friese cabaretier kan zich vermaken met zijn programma ‘De Klokkenluider’: een alternatief begrafenisfeest met de nieuwste, duurste en goedkoopste snufjes uit de begrafenis- en crematiewereld.” De marathon wordt afgesloten met het feestprogramma ‘De Doe het Zelver’.

Website Stichting Water in de Wijn (Foto's)

Website De Salvator

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Foeke Boersma - zo 03-06-07 20:35:41
Geen commentaar op dit artikel, maar een vraag hoe en waar aan te melden voor het guinness book of records. Ik heb namelijk (in opdracht) een eendenkorf gemaakt van hardzwenkgras (lang 1.15 m en een doorsnee van 1.11 m. een korf waar ik zelf in heb gezeten. Daarnaast nog meerdere korven die in grootte variëren. Een korf van een dergelijk Formaat is waarschijnlijk nooit gemaakt. H. gr. Foeke Boersma / Molenweg 65 / 9231 HR Surhuisterveen / tel. 0512362993 / 0651259655



 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 22-11-06