Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelkoor brengt cd uit om te evangeliseren

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

18-11-06

Begin 2007 komt er een nieuwe release uit van gospelkoor Jizrahja. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat het album bedoeld is als evangelisatiemiddel. Het Groningse koor gaat volgend jaar 10.000 cd's weggeven voor dat doel.

'Niet voor niets' heet het project waar Jizrahja momenteel opnames voor maakt. De leden van het in 1975 opgerichte koor willen door de muziek uitdragen dat zij Jezus Christus belangrijk vinden. De cd is daarom niet primair als amusent bedoeld, maar eerder als evangelisatiemiddel. "Muziek opent deuren. Muziek biedt de mogelijkheid om in gesprek te komen, om te spreken over wat je mooi en niet mooi vindt. Om te vertellen wat bij je past en om persoonlijk met iemand te spreken", aldus de website Nietvoorniets.nl.

10.000 cd's

Jizrahja laat het publiek één of meerdere cd’s van het gospelkoor weggeven. "Zodat u met iemand die u belangrijk vindt, kunt praten, over wat u beweegt en over wat hem of haar beweegt." Niet voor niets hoopt het ongeveer dertig leden tellende Jizrahja en haar dirigente Rebekka de Jong dat veel mensen bereid zijn hun muziek te gebruiken als evangelisatieinstrument. Voor dat doel zijn er 10.000 cd's beschikbaar.

Marco Borsato

De opnames waar het koor momenteel mee bezig is, zijn gemaakt in de Studio Arnold Mühren. Volgens het koor een topstudio. Ook de opnamen van onder meer Marco Borsato, Acda en de Munnik en Jan Smit vonden in de Volendamse studio plaats. 'Lean on me' is waarschijnlijk het duurste nummer, meldt het koor op haar website. De opname van dat nummer op 28 oktober duurde ruim vijf uur. Tot middernacht waren koorleden bezig met het bewerken van de nummers.


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 16-11-06