Christelijke Muziek en Concertagenda

Muziekconcours Wartburg College succes

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

13-11-06

Het jaarlijkse muziekconcours van het Wartburgcollege is volgens de reformatorische scholengemeenschap uit Rotterdam ook deze editie een succesvol evenement geweest. Afgelopen zaterdagavond, 10 november, vond de finale van het concours plaats. Dit jaar werd voor het eerst voor een andere opzet gekozen: voor elke locatie een prijs.

"Deelnemers en publiek hebben genoten", zegt docent A. Zonnenberg over de finale. De jury koos voor elk van de drie locaties van de Zuid-Hollandse scholengemeenschap een winnaar. Voor locatie De Swaef was dat Eunice van Kralingen met haar dwarsfluit, voor locatie Marnix (Dordrecht) was Gerda Harlaar, eveneens met dwarsfluit, de winnares. Leerlinge Marieke van den Dorpel (foto), met blokfluit, sleepte de prijs voor locatie Revius (Rotterdam-Zevenhuizen) in de wacht. Ook was zij de winnares van de publieksprijs. De winnende leerling van locatie Guido de Bres (Rotterdam-IJsselmonde) was gitariste Lenny van den Beukel.

Dit jaar was de opzet anders dan voorheen, zegt Zonnenberg. "Vroeger gaven we een hoofdprijs voor het gehele college, maar die ging al vier keer naar locatie Guido de Bres. Omdat we dat niet leuk meer vonden hebben we gekozen voor een eerste prijs per locatie en een publieksprijs als hoofdprijs."

Marjolein de Wit

De jury bestond uit alle muziekdocenten van de scholengemeenschap. Daarnaast was extern deskundige en fluitiste Marjolein de Wit uitgenodigd in de jury. Ook leverde zijzelf nog enkele muzikale bijdragen. Op elke locatie zijn eerst voorrondes gehouden. Daarna zijn daaruit de drie beste leerlingen geselecteerd. Die namen vrijdag deel aan de finale.


 Laatst gewijzigd: 14-11-06 - Geplaatst: 13-11-06