Christelijke Muziek en Concertagenda

Twaalf keer Messiah met Leusink

Tournee door heel Nederland

03-11-06

Pieter-Jan Leusink gaat dit najaar met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands op tournee, en geeft een eigen serie concerten van The Messiah. In de maanden november en december trekken koor en orkest door heel Nederland.

Zondag 26 november wordt The Messiah voor de eerste keer uitgevoerd in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het laatste concert is op zondag 24 december in de Grote Kerk van Monnickendam. Naast Amsterdam en enkele provinciehoofsteden worden ook Rotterdam, Roermond, Hoogland en Apeldoorn aangedaan.

Naar eigen zeggen verraste Leusink vriend en vijand met deze tournee. Sopraan Miranda van Kralingen, counter-tenor Sytse Buwalda, tenor Martinus Leusink en bas Math Dirks gaan met Leusink mee op tour.

Messiah

George Friederich Händel (1685-1759) schreef de Messiah in 24 dagen, van 22 augustus tot 14 september 1741. Het is een van de beroemdste werken uit de klassieke muziek. De tekst, afkomstig van bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe
Testament, werd samengesteld door Charles Jennes. De eerste uitvoering van het stuk vond plaats op 13 april 1742 in Dublin. Leusink zal ongetwijfeld ook niet de laatste zijn die het stuk opvoert voor een groot publiek

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 02-11-06