Christelijke Muziek en Concertagenda

RJ Helton stopt vanwege zijn homoseksualiteit

02-11-06

Gospelartiest RJ Helton stapt uit de christelijke muziek. Dit vertelde hij nadat hij tijdens een interview bekende dat hij homo is. De Amerikaan deed dit onlangs in het programma 'OutQ in the Morning' van Sirius OutQ, een zender met homo's als doelgroep.

Volgens GospelCity zei hij het volgende in het radioprogramma: “Ik heb een geloof, maar ik kan niet zijn wie ik wil zijn. Ik moest veel zaken overwinnen om gewoon trots te zijn op wie ik ben. Het feit dat ik homo ben, betekent niet dat ik God niet kan liefhebben. Ik voel mij goed zoals ik nu ben."

De opmerking van RJ Helton volgt op een eerdere uitspraak van popicoon Lance Bass. De zanger bekende dat hij homo is en een relatie heeft met de voormalige winnaar van het programma 'Amazing Race', van de Amerikaanse televisiezender CBS.

De 25-jarige RJ Helton debuteerde in 2004 met zijn gospelalbum 'Real life'. Van het album zijn inmiddels meer dan 21.000 exemplaren verkocht. De Amerikaanse artiest werd in 2002 vijfde bij de Amerikaanse versie van Idols.


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 02-11-06