Christelijke Muziek en Concertagenda

Chosen Gospel Choir geselecteerd voor Gospel Award

Van onze redacteur Annette Schimmel

26-09-06

Op 21 september is tijdens een persconferentie in Berlijn bekend gemaakt dat het Vlaardingse Chosen Gospel Choir als één van 6 internationale gospelkoren geselecteerd is voor de prestigieuze Duitse Gospel Award. De Award ceremonie vindt plaats op 16 december in het Internationaal Congres Centrum te München en zal rechtstreeks te zien zijn op onder andere RTL Deutschland.

Nominatie

Chosen Gospel Choir schreef zich eerder dit jaar in met het swingende gospel nummer "Healer in the House", waar Idols finaliste Marescha, solo zingt en het gospelblues nummer "I wanna be Ready" waarin Marianne Roza solo zingt. Het Vlaardingse koor moest daartoe een live beeldopname insturen en gebruikte daarvoor twee tracks van hun debuut DVD "Chosen Gospel Choir – Live in Concert". Het koor werd, samen met 5 andere gospelkoren, uit een grote selectie geselecteerd om mee te dingen naar de Gospel Award.

Uitreiking

Op 16 december zal de ceremonie live plaats vinden voor een 3000-koppig publiek. Nog in dezelfde TV uitzending zal de jury de winnaar bekend maken. De jury zal dit jaar bestaan uit Heinz Rudolf Kunze, Thomas M. Stein, de Duitse gospel stem Inga Rumpf, Deborah Woodson (vocal coach van Duitse Idols), Klaus Depta (radio journalist en auteur met een focus op gospel) en dirigent Matthias Nagel.


 Laatst gewijzigd: 26-09-06 - Geplaatst: 26-09-06