Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospel, soul en reggae op Gospelfestival

Van onze redacteur Annette Schimmel

18-08-06

Vrijdag 1 en zaterdag 2 september is Pepsi Stage aan de ArenA Boulevard in Amsterdam ZO de locatie van het Gospelfestival 2006. Naast klassieke gospel zijn op het tweedaagse festival cross-overs te horen met soul, R&B, hiphop en reggae.

Het Gospelfestival 2006 is de derde editie van het muziekfeest in Amsterdam ZO, dat duizenden liefhebbers van zwarte muziek trekt. Op vrijdag 1 september begint het programma in Pepsi Stage. Dan zijn er optredens van onder anderen Candi Staton, The Kurt Carr Singers en Berget Lewis en haar Gospeltrain. Zaterdag 2 september zijn er optredens van onder andere het London Community Gospel Choir, Tonéx, Michelle David en de Britse hiphopgroep Green Jade.

Het Gospelfestival heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost met ruim tachtig actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen. Het tweedaagse festival wordt georganiseerd door ZO! Cultuur Zuidoost ), een initiatief van Cosmic, Paradiso en Imagine IC om het culturele leven in Amsterdam Zuidoost verder te versterken.


 Laatst gewijzigd: 29-08-06 - Geplaatst: 18-08-06