Christelijke Muziek en Concertagenda

Swingen op hoogste terp

Van onze redacteur Annette Schimmel

09-08-06

Op 14 oktober wordt voor de tweede keer in sporthal De Heechfinne in het Friese plaatsje Ferwerd het evenement Terpgospel georganiseerd. Ferwert is van oorsprong een terpdorp, net als diverse omringende dorpen. Vlakbij ligt Hegebeintum, met haar terp van 8.80 meter boven NAP, de hoogste van Nederland. Het doel is om evangeliserend bezig te zijn, maar nu anders dan een kerkdienst met een bijzonder tintje.

Laagdrempelig

Het festival wil vooral laagdrempelig zijn met een gevarieerd programma. De organisatoren streven ernaar drie verschillende groepen en bands te laten optreden met elk hun eigen stijl. Verschillende muzieksoorten passeren de revue en voor elke bezoeker is er wel iets wat hem of haar aanspreekt. Het belangrijkste is echter het Evangelie via muziek en zang op een ongedwongen manier vertellen.

Breed publiek

Het festival is er voor jong en oud. Zoals gezegd is er gekozen voor drie groepen met elk hun eigen stijl. Van rocknummers tot Praise & Worship (en alles wat daar tussen zit) wordt ten gehore gebracht. Met deze opzet hoopt Terpgospel een breed publiek te bereiken, niet alleen uit Ferwerd, maar uit heel Ferwerderadiel en liefst ook daarbuiten. Niet alleen 'kerkmensen', maar ook anderen die nieuwsgierig zijn naar het geloof en hier meer van willen horen (letterlijk en figuurlijk) zijn welkom.


 Laatst gewijzigd: 09-08-06 - Geplaatst: 09-08-06