Christelijke Muziek en Concertagenda

100 zingende mannen in Zeeuws-Vlaanderen

Van onze redacteur Annette Schimmel

18-05-06

Op 18 mei en 19 mei kunnen liefhebbers van koorzang volop aan hun trekken komen. Die dagen geeft het honderdkoppige Rijssens Mannenkoor twee concerten in Zeeuws-Vlaanderen. Het koor treedt in beide concerten op met de begeleiding van een orkest uit de betreffende plaats.

Toeval?

Donderdag 18 mei treedt het koor op in de Grote Kerk in Terneuzen, vrijdag 19 mei staat het koor in de Vlaanderenhal in Sas van Gent. Dat het Rijssens Mannenkoor Zeeuws-Vlaanderen aandoet, is niet geheel toevallig. Het koor komt uit het Overijsselse Rijssen en dat was de vorige standplaats van burgemeester Jan Lonink, die nu burgermeester van Terneuzen is. Via hem zijn dan ook de contacten gelegd.

Afterparty

In Terneuzen treedt het Rijssens Mannenkoor samen op met het Zeeuws-Vlaams Kamer Orkest, in Sas van Gent samen met de harmonie de Vereenigde Vrienden en pianist Jan Lenselink. De avond wordt afgesloten met een afterparty met live-muziek door verschillende orkesten.
Voor de harmonie van Sas van Gent is het de tweede keer dat ze met een dergelijk concert uitpakt. Vorig jaar werd dat ook al een keer gedaan, toen in de vorm van een concert met de bekende tv-pianist Cor Bakker.


 Laatst gewijzigd: 18-05-06 - Geplaatst: 18-05-06