Christelijke Muziek en Concertagenda

Jesus@heaven.com

Concerten New Creation over 'online verbinding met God'

Van onze redacteur Annette Schimmel

20-03-06

Op 23 maart in Heerenveen en op 26 april in Drachten, geeft Gospelgroep New Creation het concert 'Jesus@heaven.com, jouw online verbinding met God'. Met de concert wil de groep een zo breed mogelijk publiek bereiken, van jong tot oud. Het thema van beide concerten is bidden.

Een aantal jaar geleden bleek uit een enquête onder de leden van New Creation dat er behoefte was om iets groots te organiseren, om met elkaar ergens naar toe te leven en ook naast de kerkdiensten iets te brengen om mensen te bereiken. Een commissie heeft een thema bedacht voor het project en is uiteindelijk op het concert ´Jesus@heaven.com, jouw online verbinding met God´ gekomen, waarin het bidden centraal staat. Gert van der Vijver, een professioneel toneelspeler, verleent ook zijn medewerking aan de concerten, waarin muziek, zang, mime en drama elkaar afwisselen.

New Creation

New Creation is een 25-koppige gospelgroep die door middel van zang en muziek het evangelie wil uitdragen. Naast de regelmatige optredens in kerkdiensten, heeft New Creation ook een aantal grotere projecten ondernomen, zoals de opname van een aantal L.P.´s (Bijbels voor China, Load a Dios en Geef het door). In samenwerking met andere koren is een gezamnelijke verzamel-CD opgenomen, Skarsterlân zingt. Daarnaast is onder andere ook medewerking verleend aan ´The Passion´ van Adrian Snell en aan de musical, geschreven door een voormalig dirigent van de gospelgroep. In 1999 is de eerste CD van de groep getiteld "A White Page" uitgebracht.


 Laatst gewijzigd: 20-03-06 - Geplaatst: 20-03-06