Christelijke Muziek en Concertagenda

Bouw een school in Afrika

Gospelkoren zingen samen op benefietconcert

Van onze redacteur Annette Schimmel

08-03-06

Op 8 april geven drie gospelkoren samen met muzikant Basile Maneka een benefietconcert. The Young Christian Singers, The Joysingers en het internationale The Covenant Praise and Worship Time komen samen om een nieuwe school in het vaderland van Basile, Congo, bij elkaar te zingen.

Samen

In het verleden is Basile meerdere keren uitgenodigd om te zingen met verschillende gospelkoren. Nu is voor Basile de tijd aangebroken om al deze inspiratie samen te brengen voor het goede doel. De gospelkoren die meewerken zijn bekende gospelkoren in de Friese regio, zoals The Young Christian Singers, onder leiding van Wilco Kloosterman dat een breed repertoire heeft. The Joysingers, onder leiding van Titus Steegstra heeft een repertoire dat zowel een Engels- als Nederlandstalig is. Het Internationale gospelkoor The Covenant Praise and Worship Time onder leiding van Sister Evelyn zingt onder andere Afrikaanse gospelliederen. De speciale gast van de avond is de Nigeriaanse gospelzangeres Rachel Julius en ook Basile Maneka zal deze avond aanwezig zijn.

Congo

Dat elk kind naar school gaat is in het Afrikaanse land Congo niet vanzelfsprekend. Toen de in Leeuwarden wonende muzikant Basile Maneka na twintig jaar terugkeerde naar zijn vaderland Congo, liet dit feit hem niet meer los. Wat hij zag was dat kinderen af en toe les krijgen in een kapotte school zonder dak. Basile wil dit jaar opnieuw zijn vaderland bezoeken en in Kimuenza (nabij Kinshasa) deze basisschool gaan bouwen. De school zal bestaan uit twee leslokalen en over de hele dag kan er onderwijs worden geboden aan 120 kinderen. Daarnaast krijgen de kinderen tafels, banken en schoolmateriaal. Om dit te realiseren werkt Basile samen met Stichting Tumba en Stichting Baobab.


 Laatst gewijzigd: 08-03-06 - Geplaatst: 08-03-06