Christelijke Muziek en Concertagenda

Honderd zingende jongens tijdens Driekorenfestival

Kroning van een Engelse koning bezongen

Van onze redacteur Annette Schimmel

07-03-06

In het noorden van Nederland vindt van 11 maart tot en met 25 maart in verschillende kerken het Driekorenfestival plaats. Het feestelijke muzikale theater wordt uitgevoerd door de drie jongenskoren Het Roder Jongenskoor, het Kampen Boys Choir en het Martini Jongenskoor Sneek. Zij brengen tijdens het festival de vier Coronation Anthems van George Frideric Handel ten gehore.

Ter gelegenheid van de kroning van George II tot Engelse koning componeerde George Frideric Handel zijn vier Coronation Anthems, die tot op vandaag worden beschouwd als een hoogtepunt in de koorliteratuur. Deze anthems zijn uitgevoerd bij elke kroning van Engelse koningen sinds George II. Tijdens het Drie Koren Festival 2006 zullen de vier Coronation Anthems worden uitgevoerd in een originele reconstructie van de kroning van koning George II.

Koorschool Noord Nederland

De Stichting Koorschool Noord Nederland organiseert sinds een aantal jaren een Drie Koren Festival in de noordelijke Nederlandse provincies. Dit festival is het kleine broertje van het bekende Engelse Drie Koren Festival, dat in Zuid Engeland ieder jaar in augustus wordt georganiseerd.
Vaste deelnemers aan het door de Koorschool Noord Nederland georganiseerde Drie Koren Festival zijn het Roder Jongenskoor, het Martini Jongenskoor Sneek en het Kampen Boys Choir. Zij bereiden zowel zelfstandig als gezamenlijk een bijzonder concertprogramma voor, soms aangevuld met een workshop over jongenskoorzang of over de Engelse Evensong.


 Laatst gewijzigd: 07-03-06 - Geplaatst: 07-03-06