Christelijke Muziek en Concertagenda

The Young Zulu Warriors naar Nederland

Van onze redacteur Annette Schimmel

22-02-06

De Young Zulu Warriors is een groep van ongeveer 25 Zulu jongeren die in geheel Afrikaanse stijl een geweldige thematische dans- en muziekshow opvoeren. Het opgevoerde werk verbeeldt het verhaal over hoe de Zulu's vroeger leefden en maakt een sprong naar de tegenwoordige tijd. Een dergelijke uitvoering is zeldzaam in Europa.

Aids

Na een succesvolle tournee door Engeland in 2002, komen in 2006 de Young Zulu Warriors naar Duitsland en Nederland. Hun tournee begint op 18 maart in München, waarna ze via onder andere Hamburg, op 1 april naar Nederland komen. Op 8 april gaat de groep weer terug naar Zuid-Afrika.
In Nederland zal in de week van 1-7 april een aantal concerten worden georganiseerd.
Het belangrijkste doel van de YZW tournee is het vragen van aandacht voor de AIDS problematiek in zuidelijk Afrika en voor de manier waarop God's Golden Acre deze problematiek in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwa-Zulu Natal aanpakt.

Ervaring

De jongeren die meewerken, hebben zelf geen aids maar hebben wel veelal hun hele familie verloren aan aids. Voor de jongeren, die vaak een getraumatiseerde jeugd hebben gehad, is het een geweldige ervaring om op een tournee te gaan door Europa. Daarnaast is het voor de bezoekers van de concerten een unieke kans en goede beleving om een stukje van deze cultuur te mogen meemaken.


 Laatst gewijzigd: 22-02-06 - Geplaatst: 22-02-06