Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe cd Psalmen Voor Nu

Van onze redacteur Annette Schimmel

07-02-06

Het team van Psalmen Voor Nu zit niet stil. Omdat de componisten en dichters hard bezig zijn om alle psalmen te herschrijven, zijn de volgende vijftien nummers nu al te bestellen op cd. Eind februari kan de cd Voor Niemand Bang afgehaald worden in de (web)winkel.

Concerttour

De eerste cd, Totdat het veilig is, werd in april 2005 met groot enthousiasme ontvangen, wat resulteerde in een uitverkocht presentatieconcert in Tivoli, Utrecht. Nu de tweede cd bijna af is, gaat het team van Psalmen voor Nu opnieuw het podium op en doet zelfs meerdere plaatsen aan. Het eerste concert is op 17 maart in Gouda. Tijdens de concerten wordt de cd Voor niemand bang gepresenteerd. Ook worden psalmen van de eerste cd Totdat het veilig is gezongen.

Nieuw

Het team van Psalmen voor Nu werkt sinds de zomer van 2002 aan iets dat al heel vaak gedaan is, maar dat van tijd tot tijd opnieuw gedaan moet worden: een psalmberijming. Ruim twintig hebraïci, dichters en componisten maken nieuwe versies van alle 150 psalmen.
De psalmen zijn nieuw van taal (teksten die naar vandaag klinken) en nieuw van muziek (lichte muziek, wortelend in de brede poptraditie van nu). Vanaf het voorjaar van 2005 zijn de eerste nummers op cd verschenen. Het zal nog wel even duren voor het helemaal af is. De helft van alle psalmen zijn nu herschreven en hebben een nieuwe melodie.

Locaties voor concerttour. Er kunnen nog locaties voor de concerttour bijkomen

Alvast stukjes nummers van de nieuwe cd te beluisteren

Cd Voor Niemand Bang bestellen

Kaartjes voor de concerttour bestellen

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

corrie douwes - ma 28-04-08 13:31:01
Geachte mijnheer of mevrouw, Ik heb een vraag aan u. Vandaag met mijn moeder van 85 besproken wat ze op haar begrafenis voor liederen wil laten horen. Haar keus is gevallen op lied: Daar juicht een toon Daar klinkt een stem etc. En het volgende lied: Want nu de Heer is opgestaan Nu vangt het nieuwe leven aan etc. En het laatste lied: Eens als de bazuinen klinken, vers 1 en 4 Weet u hoe ik aan deze liederen kan komen op een CD Hopend kunt u mij helpen groeten van corriedouwes@wanadoo.n


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Alkmaar. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 12-01-07 - Geplaatst: 07-02-06