Christelijke Muziek en Concertagenda

Kindergospelkoor Amadeo gestart met feestzangers

Van onze redacteur Annette Schimmel

28-12-05

Op 21 januari organiseert het kindergospelkoor Amadeo uit Dordrecht en Papendrecht, voor het eerst het kindergospelfeest, in de Lockhorst in Sliedrecht. Dit feest, genaamd ‘kindergospelfeesten’, is een meezingspektakel voor kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Amadeo organiseert vanaf 2006 een aantal malen per jaar een dergelijk kindergospelfeest.

Het bestuur van Amadeo heeft de ervaring bij eerdere concerten dat kinderen graag actief mee willen doen. Daarom wil Amadeo graag alle kinderen de gelegenheid geven mee te zingen met haar kindergospelfeest, een zangbijeenkomst voor & door kinderen ter ere van God. Vanaf 2006 organiseert Amadeo een aantal malen per jaar een kindergospelfeest op diverse locaties in de regio. Hiervoor kunnen kinderen van buiten het koor zich opgeven om mee te zingen en tussen de koorkinderen te staan op het podium.

Meezingen

Het kan een unieke kans zijn voor kinderen die graag willen zingen maar geen tijd hebben om lid te worden van een koor, of misschien te ver weg wonen. Deze kinderen kunnen straks wel meezingen als de nieuwe formule ‘feestzangers’ van start gaat. Het is voor kinderen extra leuk om zich op te geven als feestzanger samen met vrienden of vriendinnen.

Ook feestzanger worden?

Alle kinderen die feestzanger willen worden, kunnen zich via de site van Amadeo aanmelden. De liedjes die gezongen worden bij het kindergospelfeest, kunnen na betaling van €5,00 via de site gedownload worden.(Hiervoor wordt een inlogcode opgestuurd.) Thuis kan dan het instuderen beginnen. Een paar weken vóór het kindergospelfeest wordt de feestzanger twee keer uitgenodigd een koorrepetitie bij te wonen om de puntjes op de i te zetten en om de gebarentaalbewegingen onder de knie te krijgen.


 Laatst gewijzigd: 09-01-06 - Geplaatst: 21-12-05