Christelijke Muziek en Concertagenda

Kerstconcerten Joy for People Gospel Choir

Van onze redacteur Annette Schimmel

15-12-05

Traditiegetrouw verzorgt Joy for People Gospel Choir uit Dokkum in de maand december een reeks kerstconcerten. Dit jaar is het centrale thema van de concerten “Open up…a better place”. Tijdens deze kerstconcerten staat natuurlijk het aloude traditionele kerstverhaal uit de bijbel centraal, maar er zal tevens een link gelegd worden met de hedendaagse situatie.

Via verschillende “wegwijzers” wil Joy for People proberen de weg te wijzen naar een betere wereld. Verschillende facetten spelen hierbij een rol, maar je openstellen lijkt een van de voorwaarden voor het werken aan en vinden van deze betere wereld. De tekst en muziek van de nummers sluiten naadloos aan op het thema.

De huidige samenstelling van Joy for People, onder leiding van Wilco Kloosterman, telt ruim 25 zangers en zangeressen en een uitgebreid combo. Het unieke van Joy for People is onder andere de samenstelling van het combo. Naast piano, synthesizer, basgitaar en drums wordt dit vakkundige combo aangevuld met een blazerssectie. Deze blazerssectie, bestaande uit trombone, trompet, tenor- en altsaxofoon, geeft het gospelkoor een unieke sound. Daarnaast maakt de combinatie van kwaliteit en enthousiasme van zowel koor als combo ieder optreden tot een waar spektakel. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de ''finishing touch''.

Concertagenda

Zat 17 december Bolsward 20.00 uur PKN, Gasthuissingel 33
Zon 18 december Leeuwarden 19.30 uur De Salvatorkerk, Archipelweg 133
(medewerking samenzangdienst)
Zon 25 december Dokkum 16.00 uur EN PKN, “De Fontein”, Op de Keppels 3
20.00 uur
Ma 26 december Surhuisterveen 20.00 uur PKN, Groningerstraatweg 40

De entree bedraagt € 6,00 aan de zaal, tot 12 jaar € 3,50. In de voorverkoop bedraagt de entree respectievelijk € 5,00 en € 2,50. Voor het reserveren van kaarten kunt u terecht bij W. Weidenaar (058 299 10 15).

Ieder jaar collecteert Joy for People tijdens de kerstconcerten voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte naar de stichting Sviatoslav. Sviatoslav is een stichting van jongeren die zich inzet voor kansarme en zieke kinderen in Sint Petersburg. De stichting heeft een aantal projecten opgezet die tot doel hebben deze kinderen extra liefde en aandacht te geven; liefde die ze nu vaak missen. Voorbeelden van de projecten zijn een weeshuis, een ziekenhuis voor gehandicapte kinderen, een ziekenhuis voor kinderen met kanker en het werken met straatkinderen.


 Laatst gewijzigd: 15-12-05 - Geplaatst: 15-12-05