Christelijke Muziek en Concertagenda

Bono verwijst naar Bijbel in boodschap over AIDS

Van onze redacteur Annette Schimmel

14-12-05

U2 zanger Bono verschijnt onverwachts bij een christelijke jongerenbijeenkomst om een boodschap over AIDS te vertellen. Tijdens de grote bijeenkomst van christelijke jongeren in Amerika werd er een onverwachte pauze ingelast tijdens het zingen en praisen.

Opeens verscheen er op een groot scherm het gezicht van Bono. Hij bracht een videoboodschap over AIDS."Vandaag gaan er 5.500 Afrikanen dood aan AIDS. Als dat geen noodsituatie is, dan weet ik het ook niet meer!", sprak de Ierse zanger.
“De bijbel zegt ons, onze naaste lief te hebben, maar dat doen we helemaal niet. God heeft weinig aan mooie praatjes, Hij wil actie zien!"

Betrokken

Bono is de laatste tijd erg betrokken bij de situatie in Afrika. Hij gebruikt zijn bekendheid om mensen te alarmeren, en in actie te krijgen voor hun naaste. Maar is hij ook kritisch naar zichzelf toe. "Uiteindelijk moet je ook de wereldveranderaar worden die je wilt zijn om echt de wereld te kunnen veranderen" zegt de rockster in een interview op time.com,"Ik ben daar niet echt een goed voorbeeld van, ik ben er veel te egoïstisch voor."


 Laatst gewijzigd: 15-12-05 - Geplaatst: 14-12-05