Christelijke Muziek en Concertagenda

The Passion 2018: zie naar elkaar om

The Passion 2018 heeft als thema 'Ik zie jou'

Van onze redacteur Coby Boschma

14-03-18

Het paasverhaal wordt opnieuw in de vorm van een show vol Nederlandse sterren en Nederlandstalige hits neergezet. The Passion 2018 vindt plaats op 29 maart 2018 - Witte Donderdag - in De Bijlmer. De Bijlmer is een wijk die bekendstaat als een rauwe buurt, maar ook een buurt met veel doorzettingsvermogen. Volgens de EO een ideale locatie voor een rauw, maar troostrijk verhaal. Dit jaar heeft The Passion het thema 'Ik zie jou': niet langs elkaar heen leven, maar omzien naar elkaar.

Paasverhaal in De Bijlmer

Wie er live bij wil zijn, moet op tijd in De Bijlmer zijn. The Passion wordt vanaf 20:30 live uitgezonden, maar al uren daarvoor verzamelen mensen zich om een glimp op te vangen van het paasverhaal. Bijzonder: De Bijlmer bestaat dit jaar ook vijftig jaar. Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh: "The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering. Zuidoost bruist en leeft, is een broedplaats voor talent en is volop in ontwikkeling. Wij zijn er trots op om dat via The Passion met Nederland te delen." Volgens Arjan Lock, directeur van de EO, is De Bijlmer een van de verrassendste buurten van ons land. "Er zijn maar liefst 150 kerken in dit stadsdeel te vinden. Ook dit jaar werken we samen met de lokale kerken om met het verhaal van het leven, lijden en sterven van Jezus aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Hij ging tenslotte voorbij aan vooroordelen en zorgde dat mensen zich gezien voelen. Die boodschap zetten we dit jaar centraal."

Nieuwe rol: bloedvloeiende vrouw

Er is een nieuwe rol toegevoegd aan deze editie van The Passion: de Bloedvloeiende vrouw. Dit is dus een nieuwe verhaallijn binnen het paasevenement, inclusief een duet tussen Jezus en de Bloedvloeiende vrouw. De vrouw wordt genezen doordat ze de mantel van Jezus aanraakt. Waarom deze verhaallijn aan het paasverhaal wordt toegevoegd, is niet precies duidelijk. Maar het sluit wel aan op het thema van dit jaar: 'Ik zie jou'. Naar elkaar omzien, elkaar helpen en het gevoel van saamhorigheid in Nederland aanwakkeren.

Cast van The Passion 2018

  • Jezus - Tommie Christiaan
  • Judas - Jeangu Macrooy
  • Maria - Glennis Grace
  • Petrus - Brainpower
  • Verslaggever - Bert van Leeuwen
  • Pilatus - Arjan Ederveen
  • Bloedvloeiende vrouw - Graziëlla Hunsel Rivero
  • Verteller - Noraly Beyer
  • Discipelen - Anne-Mar Zwart, Niek Roozen, Jayh Jawson, Levi van Kempen, Soraya Tijn, Paul Rabbering, Frank van 't Hof, Giefa Sparkle, Don Ceder


Foto: EO The Passion.

  • The Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus aan de hand van Nederlandse artiesten en Nederlandstalige popsongs.
  • Eerdere edities werden gehouden in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort, Leeuwarden en Amersfoort.
  • Een populair onderdeel van The Passion is de processie; dan loopt een menigte met het neonkruis een route door de stad. De processie voor 2018 zit al helemaal vol, maar je kunt ook virtueel meelopen via de EO website.
  • Door het hele land worden ook evenementen en mini-Passions georganiseerd. Bekijk een overzicht op de website van de EO.

 Laatst gewijzigd: 14-03-18 - Geplaatst: 14-03-18