Christelijke Muziek en Concertagenda

An English Christmas

Het Apollo Ensemble brengt je in kerstsfeer

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

18-12-17

Heb je zin in een klassiek concert op Tweede Kerstdag? Ga dan naar 'An English Christmas' door het Apollo Ensemble in Den Haag. Samen met de Schotse mezzo-sopraan Nicola Wemyss neemt het Apollo Ensemble je mee naar Engels kerstsferen. Op het programma staan ontroerende aria’s uit Handel’s beroemde 'Messiah' en feestelijke barokmuziek van Engelse componisten zoals Arne, Boyce en Avison, en immigranten Händel en Geminiani.

Händels 'Messiah' en instrumentale concerten

Een van de hoofdmoten op het programma zijn prachtige aria's uit Händels 'Messiah', zoals het geliefde 'How beautiful are the feet'. Dit meesterwerk' van Händel is een groots opgezet oratorium over Jezus Christus. Daaromheen speelt het Apollo Ensemble sfeervolle concerti grossi van Händel, Geminiani en Avison. Ook klinkt een van de Klavierconcerten van Thomas Arne.

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, waarvan de musici uit alle windstreken komen. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra. Het Apollo Ensemble is gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. Wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Kom luisteren bij het Apollo Ensemble!

Alle gegevens op een rij

Dit concert wordt tussen 26 december en 1 januari op verschillende plaatsen in Nederland uitgevoerd.

Dinsdag 26 december - Den Haag, Oud Katholieke kerk, Juffrouw Idastraat 7. Aanvang 15.00 uur.
Vrijdag 29 december - Amsterdam, Waalse Kerk, Walenpleintje 159. Aanvang 20.15 uur.
Zondag 1 januari 2018 - Lelystad, Het Anker, Karveel 33 01. Aanvang 16.00 uur.


 Laatst gewijzigd: 18-12-17 - Geplaatst: 18-12-17