Christelijke Muziek en Concertagenda

Mooie concerten in september

Open het concertseizoen met Bach, Mozart of Tsjaikovski

Van onze redacteur Eline Visscher

24-08-17

De komkommertijd is voorbij, de concertzalen en kerken openen hun deuren voor een nieuw seizoen. Ga voor een frisse, muzikale start en bezoek in september een mooi concert! Wij zetten een paar mooie op een rij.

Zaterdag 9 september: Klassiek in c-klein

AMERSFOORT - Geniet van Mozarts Mis in c, die in Nederland nog nauwelijks is uitgevoerd. De door CMT uitgevoerde versie van Frieder Bernius en Uwe Wolf bevat 'zoveel mogelijk Mozart'. Ook beluister je deze avond een van de Londense symfonieën van Haydn. Een muzikaal reisje naar de achttiende eeuw!
Bezoek Collegium Musicum Traiectum - Klassiek in c-klein op zaterdag 9 september van 20:00 uur tot 22:30 uur in de Bergkerk in Amersfoort.

Zaterdag 9 september: Gerald Troost

EMMELOORD - Hoe leer je in een onzekere wereld je agenda los te laten en God te vertrouwen? Gerald Troost en zijn band nemen je mee op muzikale zoektocht naar innerlijke vrijheid. Je bent welkom op een van de eerste presentatieconcerten van zijn nieuwe cd 'Witte Vlag'.
Bezoek Gerald Troost - Witte Vlag op zaterdag 9 september vanaf 20:00 uur in de VBG De Fontein, Emmeloord.

Vrijdag 15 september: Bach in de Dom

UTRECHT - In de Domkerk luister je naar een muzikaal intermezzo tussen vader en zoon Jaap en Peter Eilander. Op de Bösendorfer Concertvleugel en het Domorgel brengen zij werken van Johann Sebastian Bach ten gehore. Met een VIP-kaart ben je verzekerd van een mooie plek én heb je toegang tot de borrel achteraf.
Bezoek Jaap en Peter Eilander - Bach in de Dom op vrijdag 15 september van 20:15 uur tot 22:15 uur in de Domkerk te Utrecht.

Zaterdag 16 september: Utrecht String Quartet

EDE - Als zelfs Frank Sinatra zingt op een melodie uit het Eerste Strijkkwartet van Tsjaikovski, dan moet het het luisteren waard zijn. Op 16 september luister je naar de uitvoering van het Utrecht String Quartet. Ook Sibelius en Sallinen komen voorbij op deze avond.
Bezoek Utrecht String Quartet - Tsjaikovski, Sibelius, Sallinen op zaterdag 16 september in de Edesche Concertzaal.

Zondag 22 september:

HAARLEM - Loop op zondagmiddag gratis binnen in de prachtige Kathedrale basiliek Sint Bavo (niet te verwarren met de Grote of Sint-Bavokerk!) en geniet van een magisch orgelconcert, uitgevoerd door de Engelse Benjamin Saunders met medewerking van sopraan Francis van Broekhuizen.
Bezoek Benjamin Saunders - Andriessen (2ème Choral, Sonata da Chiesa, Mirorir de peine) op zondag 22 september van 15:00 uur tot 16:00 uur in de Kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem.

Zaterdag 30 september: orgel en mezzosopraan in de basiliek

OUDENBOSCH - Het Zeeuwse duo Aart en Helma Kot geeft op zaterdagmiddag een concert in de prachtige Basiliek van Oudenbosch. Korte barok orgelwerken worden afgewisseld met solozang. Denk aan Opera Aria's en Licht Klassiek.
Bezoek Aart en Helma Kot - Orgel en Mezzosopraan op zaterdag 30 september van 15:00 uur tot 15:45 uur in de Basiliek van Oudenbosch.


 Laatst gewijzigd: 23-08-17 - Geplaatst: 23-08-17