Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgel, piano en panfluit in een zomers jasje

Wilbert Magré treedt op met vader en panfluitiste Carina Bossenbroek

Van onze redacteur Eline Verhoef

15-08-17

"Over muziek moet je vooral niet te veel praten, ernaar luisteren is het beste", vindt pianist Wilbert Magré. Samen met vader Wim (orgel) en Carina Bossenbroek (panfluit) is hij deze zomervakantie op landelijke tour voor een reeks speciale zomerconcerten en om je een voorproefje te geven van de nieuwe cd die onlangs is uitgebracht: Amicaal.

Vierhandig op de piano

Tijdens de zomerconcerten van het trio geniet je van instrumentale muziek op orgel, piano en panfluit. Het reportoire is afwisselend: zo luister je het ene moment naar het nummer Stil (Opwekking 695) en word je het volgende moment verrast door een pianoimprovisatie van vader en zoon. "En we spelen ook samen vierhandig op de piano een Allegro en Rondeau Militaire", vertelt Wilbert. Carina Bossenbroek brengt onder andere een prachtige Roemeense suite waar het publiek bij kan wegdromen.

Nieuwe Amicaal

Tijdens de concertenreeks is er ook volop de gelegenheid om een exemplaar te bemachtigen van de nieuwe cd 'Amicaal'. "Het is de vierde cd die mijn vader en ik hebben opgenomen met panfluitiste Carina Bossenbroek." Door de prachtige akoestiek van de Martinikerk te Bolsward, waar de cd is opgenomen, komt de combinatie orgel, piano en panfluit nóg beter uit de verf. Het repertoire op de cd varieert van een fantasie over Psalm 146, geschreven door Wim Magré, tot een medley van bekende Johannes de Heer liederen en een gezellig klinkende Gavotte van C. Bohm. En er staan twee stukken met vierhandig pianospel op.

Handige informatie over de zomerconcerten

Een toegangskaartje voor een van de zomerconcerten is op de concertavond aan de deur te koop. Volwassenen betalen € 12,50 en kinderen tot en met vijftien jaar € 7,50. Liever een kaartje met € 2,50 korting? Reserveer via 0525 - 685413 of via de website Wimmagre.nl.

Overzicht zomerconcerten Wilbert Magré, Wim Magré en Carina Bossenbroek



Foto: Femmy Wielink.


 Laatst gewijzigd: 22-08-17 - Geplaatst: 15-08-17