Christelijke Muziek en Concertagenda

Gratis concerten dit weekend

Schuif aan bij een van deze concerten op 28, 29 en 30 juli

Van onze redacteur Eline Visscher

27-07-17

Op het laatste moment een concert meepakken dit weekend? Voor de volgende concerten hoef je geen entreekaartje te betalen. Een fijn concert toegewenst!

Gratis concerten op vrijdag 28 juli

  • BREUKELEN - Marktconcert door Jaap Jan Steensma. Steensma vertolkt de 'Greatest Hits' van J.S. Bach van 12:45 uur tot 13:15 uur in de Pieterskerk in Breukelen. Op deze dag is het 267 jaar geleden dat Bach overleed.

  • HAAMSTEDE - Concert van Gemengd Koor Viva la Musica. Luister naar hun zang van 20:00 uur tot 21:00 uur in de Hervormde Kerk in Haamstede. Aan het eind is er een collecte.

    Gratis concerten op zaterdag 29 juli

  • VIANEN - Zomerconcert met Ilona de Jong en Adriaan van der Louw. De Jong speelt op het orgel en Van der Louw op de trombone. Geniet van hun muziek van 16:00 uur tot 16:50 uur in de Grote Kerk van Vianen.

  • AARDENBURG - Bach Orgelmatinee. Op zeven zaterdagen in juli en augustus ben je welkom om de Sint-Baafskerk te bekijken onder leiding van een gids en daarna te luisteren naar een Bach orgelconcert door een bekende binnen- of buitenlandse organist. Zaterdag is dat organist Koen Pauly uit België. Bezoek dit concert van 14:30 uur tot 15:00 uur in de Sint-Baafskerk in Aardenburg.

  • ENSCHEDE - Enschedese Orgelzomer. Ook in Enschede schuif je gratis aan bij een concert. Jorrit Woudt speelt op het orgel en Maurice van Dijk op de trompet. Geniet van dit concert op zaterdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur in Enschede.

  • SCHEVENINGEN - Orgel aan Zee. Loop op zaterdagmiddag van 15:00 uur tot 16:00 uur binnen in de Oude Kerk te Scheveningen, waar Anna den Hertog-Karpenko orgel speelt, Maria den Hertog zingt en Katja Tischenko-Pitelina op de fluit speelt. Ideaal om daarna een mooie wandeling langs het strand te maken.

  • GOES - Orgelconcert in de Grote Kerk Goes. De Duitse Tobias Lehmenkühler tovert de mooiste klanken uit het orgel van 13:30 uur tot 14:00 uur in de Grote Kerk in Goes.
  • Gratis concerten op zondag 30 juli

  • NUNSPEET - Zomeravond zangdienst. Kom zingen in Nunspeet! Rineke de Wit is sopraan en speelt piano en hobo. Gerwin van der Plaats speelt op het orgel en dominee Koos Staat verzorgt de meditatie. Bezoek deze zangavond van 18:45 uur tot 20:15 uur in de Driestwegkerk in Nunspeet.

  • HAARLEM - Orgelvesper met nieuw orgelwerk van Daan Munneke in de Bavo. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy en Kirstin Gramlich. Bezoek dit concert van 19:00 uur tot 20:00 uur in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem.


 Laatst gewijzigd: 27-07-17 - Geplaatst: 26-07-17