Christelijke Muziek en Concertagenda

De mooiste concerten voor dit weekend

Een swingend weekend vol koren en filmmuziek

Van onze redacteur Coby Boschma

30-06-17

De een speelt filmmuziek op z'n orgel, de ander geeft een kerkdienst een jazzy tintje. Dit weekend zit vol prachtige concerten! En bij eentje krijg je er nog een lekkere high tea bij ook.

Top 5 concerten 1 en 2 juli

Muziekfestival Songs of Freedom

Het swingt de pan uit in Leiden op zaterdag 1 juli. Vanaf 13:30 uur in de Hooglandse Kerk is het gratis muziekfestival Songs of Freedom. Een feestje met als thema bevrijding en verbondenheid. Verschillende jazzartiesten en black gospel choirs treden op en er zijn kraampjes met Surinaams en Afrikaans eten. Het festival duurt tot 18:00 uur.

Canticum Amicorum met high tea

Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor en bestaat uit meer dan twintig enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Ze staan vooral bekend om hun klassieke optredens, onder leiding van Patrick van der Linden. Tel daar een high tea bij op en je hebt een bijzonder concert te pakken! Zaterdag 1 juli kun je er voor maar €5,- bij zijn in Hardinxveld-Giessendam. Dan zingen ze hun grootste hits uit de afgelopen 15 jaar. Het concert begint om 14:30 uur.

Touched by the Wind

Organist Arjan Breukhoven speelt op zaterdag 1 juli samen met saxofonist Patrick Curfs nummers van hun nieuwste cd Touched by the Wind. Tijdens het concert komen bekende klassiekers én filmhits voorbij uit onder andere Phantom of the Opera en Star Wars. Het concert is in Lemelerveld en begint om 20:00 uur. Kaartjes kosten €14,- per stuk.

Roder Jongenskoor in de Bavo

Het heeft iets magisch, zo'n jongenskoor met al die schattige koppies en mooie gewaden. Het Roder Jongenskoor bestaat al sinds 1985 en is een koor naar Engels voorbeeld. Het repertoire bestaat dan ook uit echte klassiekers als de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem en de Saint Nicolas Cantata. Zondag 2 juli treedt het koor vanaf 19:00 uur op in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

North Sea Round Town Jazzkerkdienst

Deze Rotterdamse kerkdienst op zondag 2 juli is geen standaard dienst, maar eentje met een lekker jazzy tintje. Vanaf 17:00 uur zingt Barbara St. James de sterren van de hemel. Marius van den Brink speelt op de vleugel. Dominee Ilse Hogeweg gaat voor in de dienst, die als thema Freedom heeft. Je kunt de swingende dienst gewoon gratis bezoeken, maar een vrije gift wordt gewaardeerd.

Foto: Pexels.com, CC0 License


 Laatst gewijzigd: 30-06-17 - Geplaatst: 30-06-17