Christelijke Muziek en Concertagenda

De mooiste paasconcerten op een rij

Van Händelmuziek tot de Mattheüs Passie in tango-jasje

Van onze redacteur Eline Verhoef

14-04-17

Eindelijk is het moment daar...Het is Pasen! Wij zetten de mooiste concerten van de komende dagen voor je op een rij. Met prachtige orgelconcerten, waaronder een filmconcert met orgel en een uitvoering van Hallelujah van G.F. Händel. Bekijk welke paasconcerten bij jou in de buurt plaatsvinden. Fijne Pasen!

Matthaüs Passion in een tango-jasje

ROTTERDAM - Het is hetzelfde verhaal en ook de melodieën blijven onveranderd, alleen de context is geheel anders. Deze uitvoering van de Mattheüs Passie is een eigentijdse mix tussen klassieke muziek en tango. Niemand minder dan Sharon Kips is sopraan. Als publiek zing je mee met de koralen! Lees het interview met Sharon Kips. Bezoek Mattheüs Passie door Tango Extremo en Sharon Kips op vrijdag 14 april van 20:15 uur tot 21:15 uur in De Doelen te Rotterdam.

The King of Kings filmconcert

ROTTERDAM - Prachtig orgelspel en film komen samen in het The King of Kings filmconcert. Geert Bierling speelt live op het orgel om de stille Amerikaanse dramafilm The King of Kings (1927) van Cecil B. DeMille te begeleiden. Deze film laat het leven en de passie van Christus zien. Er is ook een pauze.Bezoek het King of kings filmconcert op zaterdag 15 april van 12:00 uur tot 14:30 uur in De Doelen in Rotterdam.

Op orgeltocht in Kampen

KAMPEN - In Kampen geniet je op stille zaterdag van een bijzondere orgeltocht met Sietze de Vries. De tocht start om 10:00 uur in de Broederkerk en gaat vervolgens verder in de Bovenkerk. Bezoek de Orgeloptocht in Kampen op zaterdag 15 april om 10:00 uur in de Broederkerk te Kampen.

Passie- en Paasconcert in Middelburg

MIDDELBURG - Ook in Middelburg bereid je je muzikaal voor op Pasen. Op stille zaterdag geniet je in de Zeeuwse hoofdstad van het Amazing Grace Choir, het Walchers jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman en de Eilandengroep met als dirigent Joost van Belzen. Bezoek het Passie- en Paasconcert op zaterdag 15 april van 19:30 uur tot 21:20 uur in de Koorkerk te Middelburg.

Hallelujah van G.F. Händel

MEERSSEN - Het Basilicakoor Meerssen brengt op eerste paasdag een uitvoering van 'Messe pour le Samedy de Pasques' van M.A. CHarpentier. Geniet van motetten van H. Haszler en Hallelujah van G.F. Händel. Bezoek de Messe pour le Samedy de Pasques op zondag 16 april van 11:00 uur tot 12:00 uur in de Markt Meerssen.

Eerste en tweede paasdag

HOOGEVEEN - Bezoek de Paaszangdienst op zondag 16 april van 19:00 uur tot 20:30 uur in het Herman Bavinckhuis in Hoogeveen met Chr. Mannenkoor Zwolle of ga op maandag 17 april voor een paasconcert met Rien Donkersloot in Amersfoort. Het concert duurt van 15:30 uur tot 16:30 uur en vindt plaats in de Sint-Joriskerk in Amersfoort.


 Laatst gewijzigd: 14-04-17 - Geplaatst: 03-04-17