Christelijke Muziek en Concertagenda

Tip voor Valentijnsdag: concert met Gerald Troost

Verras je geliefde met een romantisch avondje uit

Van onze redacteur Eline Visscher

24-01-17

Valentijnsdag komt er weer aan. Vinden veel mensen het maar een commercieel feest, toch is het een goede stok achter de deur om eropuit te gaan met je geliefde. En daar spelen Gerald Troost en zijn vrouw Nelinda op in met hun Valentijnsconcert in de Basiliek. "Het is niet dat wij zoveel met Valentijnsdag hebben, maar het is zo belangrijk voor partners om bewust een moment voor elkaar vrij te maken! Daar willen we met ons optreden een schakeltje in zijn."

Avondje met elkaar

Gerald en Nelinda Troost organiseren voor de zesde keer op rij een optreden rondom de veertiende februari. Hun belangrijkste motivatie hiervoor is de waarde die ze geven aan harmonie in relaties. "In onze maatschappij merk je dat er heel veel vrijheid is in liefde", vertelt Gerald. "Mensen hebben de neiging om van de ene relatie naar de andere relatie te hoppen. Wij geloven meer in een langdurige relatie, waarin je trouw blijft aan de ander. Dat is soms lastig. Je moet echt momenten inplannen waarin je samen in gesprek gaat, naar de ander luistert en het leuk hebt. Wij willen daaraan bijdragen. We hopen dat mensen vóór ons concert ook gezellig gaan dineren, zodat het echt een avond wordt voor hen samen."

Gods liefde

Het optreden gaat vooral over de liefde tussen man en vrouw, waarbij Gerald en Nelinda zich laten inspireren door het geloof. Gerald: "De liefde van God voor mensen speelt zeker een rol deze avond. Door die liefde kun je de ander beter liefhebben, ook als het zwaar is. We doen geen hele Bijbelstudie, maar vertellen verhalen met een bepaalde moraal daarin: maak tijd voor elkaar vrij en probeer op een leuke manier met elkaar om te gaan zodat het leuk blijft." Daarom is de avond ook vooral bedoeld voor mensen met een partner. Geniet samen van verhalen met een vleugje humor, mooie muziek en een hapje en een drankje.

Italiaanse special guest

Voor het Valentijnsconcert hebben Gerald en Nelinda zelf een aantal nieuwe liefdesliedjes geschreven. Ook komen er klassiekers voorbij, zoals To Make You Feel My Love van Adele en From This Moment van Shania Twain. Nieuw dit jaar is de Italiaanse zanger Nico Battaglia, die speciaal uit Milaan komt overvliegen. Hij zingt romantische liederen in het Italiaans en het Engels. Gerald: "Via via hoorde ik over hem. Ik heb hem gewoon een mailtje gestuurd met de vraag of hij mee wilde doen. Het is een hele goede zanger, ik denk dat hij veel mensen gaat raken!"

Zo romantisch is Gerald zelf

Gerald en Nelinda weten hoe druk en gejaagd het leven kan zijn. Toch proberen ze zelf genoeg dingen in te plannen. "We gaan vaak samen lunchen, maken reisjes en geven veel ruimte aan interactie en intimiteit, op een leuke manier. Toen we vijf jaar getrouwd waren heb ik Nelinda een weekend meegenomen, een fluisterbootje in Giethoorn gehuurd en een mandje met broodjes laten bezorgen. Ik ben wel romantisch in dat opzicht. Het schiet er weleens bij in, want ik ben zelf ook druk met van alles. Daarom is het goed om meerdere keren per jaar iets romantisch te doen met elkaar - zoals dit concert."

Bezoek het Valentijnsconcert van Gerald en Nelinda Troost op dinsdag 14 februari 2017 in de Basiliek in Veenendaal.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 24-01-17 - Geplaatst: 20-01-17