Christelijke Muziek en Concertagenda

De 5 leukste kinderconcerten

Geniet met de kids van deze unieke concerten

Van onze redacteur Eline Verhoef

03-12-16

Kerst staat voor de deur en dat betekent heel veel mooie concerten! Ook voor kinderen staat er deze maand veel leuks op de agenda. Wij maakten een selectie van de vijf mooiste kinderconcerten.

11 december: Kinderkerstconcert met Marcel & Lydia

KAMERIK - Kom in de kerststemming en vier feest met Marcel & Lydia Zimmer! In samenwerking met 'Kerk in actie' geven ze een interactief kinderkerstconcert. Zing en beweeg mee met bekende en nieuwe kerstliederen. En luister naar korte verhaaltjes en sketches! Leuk voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar oud.

Kinderkerstconcert Kerk in Actie met Marcel & Lydia op zondag 11 december om 15:30 uur in de Ontmoetingskerk, Hallehuis 4 in Kamerik. Let op: dit concert is gratis, maar je dient wel van tevoren kaarten te reserveren.

11 december: Kerstconcert met Haags kinderkoor

DEN HAAG - Luister naar de engelachtige stemmetjes van het Haags kinderkoor. Dit concertkoor van de Academy of Vocal Arts brengt prachtige klassieke kerstliederen ten gehore. Tijdens het concert hoor je ook optredens van Musicanti en de Young Men's Chorus. Een kerstconcert met veel variatie dus!

The Sound of Christmas door Academy of Vocal Arts op zondag 11 december van 16:00 uur tot 17:30 uur in de Agneskerk, Beeklaan 188 te Den Haag.

16 december: Kerst met cabaretier Ruurd Walinga

VEENENDAAL - Lachen tot de tranen over je wangen rollen, doe je tijdens de kinderkerstvoorstelling 'Ik timmer erop los van Ruurd Walinga'. In een één uur durende show boordevol interactie, wisselt hij liedjes af met cabaret en legt hij uit wat boos zijn betekent. Hoe het is om ergens onterecht de schuld van te krijgen en hoe Jezus dat ook overkwam. Deze alternatieve kerstvoorstelling is zowel voor kinderen als ouders een aanrader.

Cabaret 'Ik timmer erop los' op vrijdag 16 december van 19:00 uur tot 20:30 uur in de Westerkerk in Veenendaal. De toegang is gratis.

21 december: A Festival of Lessons and Carols met Roder Meisjeskoor

GRONINGEN - Kom luisteren naar 'A Festival of Lessons and Carols' van het Roden Girl Choristers voor een traditioneel kerstconcert in Engelse stijl. Lieflijke meisjesstemmen brengen liederen als 'Once in royal David’s city' en 'Hark the Herald-Angels Sing' op klassieke wijze ten gehore. Tussendoor hoor je korte lezingen. Naast Engels-Anglicaanse koorwerken, hoor je ook een aantal Nederlandstalige kerstliederen.
A Festival of Lessons and Carols op woensdag 21 december van 20:00 uur tot 21:15 uur in de Der Aa-kerk in Groningen.

24 december: Kerstavond met Ridderkerks kinder- en jeugdkoor

Wat is kerst zonder de Ridderkerkse kinderkoren? Op kerstavond geniet je tijdens de avonddienst in de Welkomkerk van Rockanje van het kinder- en jeugdkoor. Prachtige kinderstemmen brengen onder leiding van Jennifer van den Hoek het kerstverhaal tot leven.

Ridderkerks Kinder- en Jeugdkoor op zaterdag 24 december om 20:00 uur in de Welkomkerk, Hoogvlietlaan 23 in Rockanje.

Foto: Waterinwijn.nl

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Landelijk. Zoek tips voor een dagje uit in .

 Laatst gewijzigd: 02-12-16 - Geplaatst: 01-12-16