Christelijke Muziek en Concertagenda

De vijf mooiste concerten van dit weekend

Trek eropuit voor één van deze bijzondere concerten!

Van onze redacteur Eline Visscher

17-11-16

Pak snel voor de sinterklaas- en kerstdrukte nog een concertje mee. Ook dit weekend staan er weer een aantal topartiesten op het podium. Bekijk onze favorieten!

18 november: Praisen met Hanne

WIJK EN AALBURG - Hanne de Vries is hot in christelijk Nederland. Met zijn aansprekende muziek wil hij niets liever dan mensen laten kennismaken met Jezus. Vrijdag treedt Hanne op in de prachtige Oude Kerk van Wijk en Aalburg. Een heerlijke avond vol praise en worship in Brabant!

Concert van Hanne de Vries op vrijdag 18 november vanaf 20:00 uur in de Oude Kerk Aalburg.

18 november: Rikkert verdwaalt

LEEUWARDEN - De onwijs getalenteerde Rikkert (ja, die van Elly) staat in november in verschillende theaters met een voorstelling vol verhalen, liedjes, gedichten en humor. Hij is de weg kwijt. In een supermarkt, in medialand en op een christelijk erf. Geniet van prachtige verhalen van Rikkert en vind samen met hem de weg terug.

Cabaretprogramma Rikkert verdwaalt op vrijdag 18 november vanaf 20:00 uur in Theater De Bres in Leeuwarden.

19 november: Zingende zusjes van Filiae

DORDRECHT - Van deze zingende zussen kán je niet anders dan blij worden. Filiae bestaat uit vier sprankelende persoonlijkheden die in de tour 'Blij dat je bestaat' op een heerlijke en toegankelijke manier over Gods onvoorwaardelijke liefde vertellen. Eerder brachten de zusjes een album uit: Hart van Hart. Vrijdagavond is de laatste avond in de tour, dus wees erbij!

Hart van Hart door Filiae op zaterdag 19 november van 20:00 uur tot 22:00 uur bij de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht.

19 november: Klassiek aan de Rijn

RHENEN - We mogen Hannes Minnaar gerust de beste pianist van Nederland noemen. Onlangs won hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste prijs in de klassieke muziek. Op zaterdagavond staat er weer een prachtige piano voor hem klaar waar hij onder andere stukken van Brahms, Faure en Ravel ten gehore brengt.

Hannes Minnaar op zaterdag 20 november van 20:15 uur tot 22:30 uur in de Cunerakerk in Rhenen.

20 november: Young Messiah

ROOSENDAAL - Kerst komt nu echt snel dichterbij, dus de Young Messiah mag niet ontbreken in dit rijtje. Inmiddels wordt de moderne versie van Händels Messiah steeds meer een begrip. Geniet van een sprankelende en muzikale avond en kom tot nieuwe inzichten over Jezus' leven op aarde. Voor dit concert is een projectkoor in het leven geroepen: The Choir Company. Naast de klassiekers uit de Messiah hebben ze ook wat kleine muzikale uitstapjes in het programma opgenomen... Laat je verrassen!

Young Messiah op 20 november van 19:00 uur tot 22:00 uur in de Kruiskerk in Roosendaal.


 Laatst gewijzigd: 21-11-16 - Geplaatst: 15-11-16