Christelijke Muziek en Concertagenda

De 5 mooiste concerten van dit weekend

Welk concert bezoek jij dit weekend?

Van onze redacteur Tineke Smits

08-09-16

Zin in een mooi concert dit weekend? Bijzondere musici uit binnen- en buitenland, een leuke workshop en nog veel meer moois: voor elk wat wils de komende dagen. Hier vind je vijf tips voor concerten!

9 september: Orgelconcert Olivier Latry

GORINCHEM - Normaal gesproken zit hij achter de klavier van de Notre Dame in Parijs, maar dit keer is hij te horen op het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1853 in Gorinchem. Olivier Latry is één van de ‘titulaires des grands orgues’ van de Parijse kathedraal. Voor het concert heeft Latry een spectaculair programma samengesteld, met werken van Couperin, Liszt, Vierne, Messiaen, Alain en improvisatie.

Orgelconcert door Olivier Latry, op vrijdag 9 september 2016 van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Grote Kerk in Gorinchem.

9 september: Benefietconcert Stichting Manna

PUTTEN - Diverse musici treden aan voor het benefietconcert dat Stichting Manna organiseert voor hulp in Roemenië. Onder meer Martin Mans en Jan Lenselink zijn te horen, alsook het Juda Ensemble en jongerenkoor Esperanza. De collecte gaat naar de armoedebestrijding in Roemenië.

Benefietconcert voor Roemenië, op vrijdag 9 september van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Oude Kerk in Putten.

10 september: Isabelle van Keulen & Hannes Minnaar

EDE - Beethoven behoort zonder meer tot de 'Triple A' onder de componisten. Vraag een willekeurige muziekliefhebber naar de drie belangrijkste klassieke componisten en Beethoven zit er ongetwijfeld tussen. Isabelle van Keulen en Hannes Minnaar (op de foto) spelen de 'Triple A' van Beethovens voortreffelijke Vioolsonates. De rode draad door deze werken is dat ze alle drie in de toonsoort A staan.

Concert door Isabelle van Keulen en Hannes Minnaar, op zaterdag 10 september vanaf 20:00 uur in de Edesche Concertzaal in Ede.

10 september: Psalmen door Laetare

WOUDENBERG - Kleinkoor Laetare werkt door middel van kortlopende projecten met een afsluitend concert. Tijdens dit klassieke concert voor sopraan, koor en orgel worden de resultaten van het project Psalmen Laetare vocaal gepresenteerd. Op het programma staat koormuziek, koraalbewerkingen en koraalvoorspelen.

Psalmen Laetare vocaal, op zaterdag 10 september, vanaf 20:00 uur in de Dorpskerk in Woudenberg.

11 september: Workshop Palestrina

ROTTERDAM - Heb je zin om een dag de prachtige muziek van Palestrina te zingen met andere enthousiaste zangers en kun je thuis de noten instuderen, dan is dit echt iets voor jou! Het Alexander Kamerkoor biedt een workshop aan rond de vijfstemmige mis 'O Magnum Mysterium' van de Italiaanse componist Giovanni Pierluigi da Palestrina. De workshop staat onder leiding van dirigent Marc Bökkerink. Om 16.00 uur is de presentatie voor familie, vrienden en belangstellenden.

Workshop rond 'O Magnum Mysterium, op zondag 11 september van 9:45 uur tot 17:00 uur in de Rudolf Steiner-school in Rotterdam.


 Laatst gewijzigd: 09-08-16 - Geplaatst: 09-08-16