Christelijke Muziek en Concertagenda

Adrian Snell voert Alpha & Omega zelf live op

Drie voorstellingen in Nederland: Zwolle, Veenendaal en Rotterdam

Van onze redacteur Tineke Smits

08-08-16

Adrian Snell is niet weg te krijgen uit Nederland. Na zijn populaire opvoeringen van 'The Passion' en 'The Virgin' is nu de beurt aan de Nederlandse favoriet 'Alpha & Omega'.

Nederlands projectkoor

Het koorwerk 'Alpha & Omega' van Adrian Snell wordt vaak door Nederlandse koren uitgevoerd. Het koorproject bestaat dertig jaar en Adrian Snell zelf komt naar Nederland om het werk voor het eerst weer in bijna tien jaar zelf op te voeren. Er staan drie concerten in oktober gepland. Daarvoor wordt een Nederlands projectkoor samengesteld, onder leiding van Maarten Wassink. De band die Adrian Snell vergezelt bestaat onder meer uit Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die meewerkten aan het oorspronkelijke album.

Het verhaal van Alpha en Omega

'Alpha & Omega' gaat over het verzoeningsverhaal tussen God en de mensen, maar het begon voor de componist als een muziekwerk dat worstelde met conflicten en oorlogen in de wereld. Snell begon het werk te schrijven na een bezoek aan concentratiekamp Bergen-Belsen. Tijdens het schrijven, zette Snell het thema in een groter kader. Het koorwerk is inmiddels uitgegroeid tot het bekendste van Adrian Snell. Dat komt ook door de populariteit van liederen als 'I Am The Way', de titelsong 'Alpha & Omega' en het lied 'Lord Have Mercy', dat tot op vandaag in de Nederlandse kerken gezongen wordt als 'Vader vol van vrees en schaamte.

Concertdata

De concerten worden opgenomen, digitaal en op cd, ter ere van het jubileumjaar en omdat de producer de muziek graag in een nieuw jasje wil steken. Een bijzondere ervaring dus, voor de koorzangers van Choir Company en de bezoekers. Wil je er ook bij zijn? Hier worden de concerten gegeven:
vrijdag 21 oktober 2016 in de Fonteinkerk in Zwolle;
zaterdag 22 oktober 2016 in De Basiliek in Veenendaal;
zondag 23 oktober 2016 in de Breepleinkerk in Rotterdam

Alle concerten beginnen om 20:00 uur.


 Laatst gewijzigd: 16-08-16 - Geplaatst: 05-08-16