Christelijke Muziek en Concertagenda

5 Oranjeconcerten deze week

Orgelconcerten en meezingavonden: leve de koning!

Van onze redacteur Eline Verhoef

26-04-17

Om de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander groots te vieren staan er deze week talloze Oranjeconcerten op de agenda. Geniet van vaderlandse liederen op het orgel of zing uit volle borst mee tijdens het feestelijke Oranjeconcert met Jos Moeke. Bekijk de vijf mooiste Oranjeconcerten en plan een avondje uit. Fijn weekend!

27 april: Oranjeconcert Hoogeveen

HOOGEVEEN - In Hoogeveen brengt het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor samen met Elma van den Dool een veelzijdig repertoire. Sta stil bij thema's als herdenken en bevrijding in een verrassend concert met donkere mannenstemmen en een engelachtige sopraan.

Bezoek Oranjeconcert Hoogeveens Christelijk Mannenkoor op donderdag 27 april van 20:00 uur tot 22:00 uur aan de Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen.

28 april: Oranjeconcert door Arno van Wijk

GOES - In de Grote Kerk van Goes klinken op vrijdag 28 april verschillende dankliederen. Arno van Wijk speelt onder andere 'Dankt, dankt nu allen God' en 'Wilt heden nu treden' op het orgel. Ook passeren verschillende variaties en fuga over 'Waer dat men sich al keerd of wend' de revue.

Bezoek het Orgelconcert Arno van Wijk op vrijdag 28 april in de Grote Kerk van Goes van 20:00 uur tot 21:00 uur.

28 april: Oranjeconcert Martin Mans

ANDIJK - In de Gereformeerde kerk van Andijk wordt de verjaardag van de koning samen met Martin Mans gevierd. Tijdens het Oranjeconcert Martin Mans en The Martin Mans Formation geniet je van een combinatie tussen orgel en piano.

Bezoek het Oranjeconcert Martin Mans op vrijdag 28 april om 20:00 uur in de Gereformeerde kerk van Andijk.

29 april: feestelijk Oranjeconcert Jos Moeke

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Geniet op zaterdag 29 april met organist Jos Moeke van spectaculaire improvisaties en veel samenzang. Daarnaast droom je weg bij van muziek van Bach, Bijster en Claussman. Het belooft een feestelijke avond te worden!

Bezoek het Oranjeconcert met Jos Moeke op zaterdag 29 april van 20:00 uur tot 21:10 uur in de Zuiderkerk van Bunschoten-Spakenburg.

29 april: samen zingen in Lemelerveld

LEMELERVELD - Zorg dat je goed bij stem bent zaterdagavond, want in Lemelerveld is het meezingen geblazen. Tijdens de Feestelijke Oranje Samenzangavond zingt iedereen uit volle borst mee onder begeleiding van organist Ad Huetink. De avond is een ode aan de koning met vaderlandse liederen als: 'O schitterende kleuren', 'In naam van Oranje' en 'Wij willen Holland houen'. Maar er komen ook traditionele psalmen en andere geestelijke liederen aan bod.

Bezoek de Feestelijke Oranje Samenzangavond op zaterdag 29 april van 20:00 uur tot 21:45 uur in de Willem Hendrik Zwart hal te Lemelerveld.

Foto: Pexels.com.


 Laatst gewijzigd: 26-04-17 - Geplaatst: 13-05-16