Christelijke Muziek en Concertagenda

Top 5: Mooie concerten dit weekend

Van onze redacteur Eline Verhoef

16-02-17

Wat is er fijner dan samen zingen? Bezoek dit weekend een zangavond met traditionele kerkliederen, een musical over Mozes of een concert met klassieke muziek op accordeon! Fijn weekend!

17 februari: Orgelconcert met Minne Veldman

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Geniet van traditionele liederen als 'Scheepke onder Jezus' hoede' en 'Wat de toekomst brenge moge' tijdens het orgelconcert van Minne Veldman. Op het Flaes & Brünjes-orgel brengt hij naast kerkliederen ook prachtige klassieke werken van J.S. Bach en Léon Boëllmann.
Bezoek het Orgelconcert door Minne Veldman op vrijdag 17 februari Om 20:00 uur in de Amstelkerk te Ouderkerk aan de Amstel.

18 februari: Jubileumconcert 100 jaar Mannenkoor Kampen

KAMPEN - Het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden (DEV) bestaat honderd jaar! En dat wordt uiteraard gevierd met een prachtig jubileumconcert. Onder leiding van Gerwin van der Plaats treedt het koor op onder begeleiding van orgel, fluit, viool en hobo.
Bezoek Het jubileumconcert van Christelijk Kamper Mannenkoor op zaterdag 18 februari om 19:30 uur tot 21:30 uur in de Bovenkerk te Kampen.

18 februari: Musical Mozes

MIDDELBURG - Luister naar het verhaal van Gods volk in de Musical Mozes. Aan de hand van teksten en zelfgemaakte liederen wordt de boodschap dat God doorgaat met Zijn werk op aarde overgebracht. De voorstelling is laagdrempelig en daarom geschikt voor iedereen, ook voor mensen die niet bekend zijn met de bijbel.
Bezoek Musical Mozes op zaterdag 18 februari van 19:30 uur tot 22:00 uur in de Ontmoetingskerk in Middelburg.

19 februari: 338ste zondagavondzang

ZWIJNDRECHT - Kom heerlijk een uurtje zingen in de Bethelkerk onderleiding van Wim de Penning en organist André de Jager. De avond wordt geopend met het lied 'Laat ieder 'Heeren goedheid loven'. Ook zing je andere bekende traditionele kerkliederen als: 'Maak ons tot een stralend licht voor de volken' en 'Wat vlied of bezwijk'.
Bezoek 338ste zondagavondzang op zondag 19 februari van 19:30 uur tot 20:30 uur in de Bethelkerk te Zwijndrecht.

19 februari: concert Van Amsterdam Duo

OOSTWOLD - Geniet van prachtige klassieke muziek op viool en accordeon! Het Van Amsterdam Duo speelt zondagmiddag zowel samen als solo in de Protestantse kerk in Oostwold. Het repertoire bestaat uit muziek van Bach, Vivaldi, Kusjakov, Rachmaninov en Shostakovic. Maar je hoort ook muziek van modernere componisten zoals Astor Piazzolla, en Bernard van Beurden.
Bezoek het concert Van Amsterdam Duo op zondag 19 februari van 15:00 uur tot 17:00 uur de Protestantse kerk in Oostwold.

Foto: Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden (DEV).


 Laatst gewijzigd: 16-02-17 - Geplaatst: 13-05-16