Christelijke Muziek en Concertagenda

6 mooie concerten voor Hemelvaart

Mooie concerten op 25, 26, 27 en 28 mei

Van onze redacteur Eline Verhoef

22-05-17

Een traditioneel hemelvaartsconcert met koraalbewerkingen van Händel en Bach, een jubileumconcert van Martin Mans of een avondje meezingen met Kinga Ban. Tijdens dit extralange hemelvaartsweekend staan er weer een stel prachtige concerten op de agenda. En Ede is tijdens Hemelvaart vier dagen lang het bruisende hart van klassieke muziek tijdens het Internationaal Kamerfestival (IKFE). Veel plezier alvast!

25 mei: Orgelconcert Harm Hoeve in Bolsward

BOLDWARD - Organist Harm Hoeve geeft op Hemelvaartsdag een traditioneel concert waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. Geniet onder andere van een vrolijk concerto van Van Händel en een prachtig Preludium van Bach.

Bezoek Orgelconcert Harm Hoeve op donderdag 25 mei van 16:00 uur tot 17:15 uur in de Martinikerk van Bolsward.

25 mei: Jubileumconcert Martin Mans in Rotterdam

ROTTERDAM -In Rotterdam geniet je op Hemelvaartsdag van een prachtig orgelconcert van Martin Mans. Ter ere van zijn 40-jarig jubileum op het orgel speelt hij in de Laurenskerk een concert met als thema: Orgel anders!

Bezoek het Jubileumconcert van Martin Mans op donderdag 25 mei in de Laurenskerk te Rotterdam.

26 mei: Internationaal Kamerfestival Ede

EDE - Ede is met Hemelvaart dé ultieme plek om te genieten van klassieke muziek. Tijdens het Internationaal Kamerfestival Ede droom je weg bij heldere beekjes in Schuberts Forellenkwintet, ga je op zoek naar Star Trek in Brahms meesterwerk en waan je jezelf in hogere sferen bij Adios Nonino.

Bezoek Internationaal Kamerfestival Ede van donderdag 25 mei tot en met 28 mei op diverse locaties in Ede.

26 mei: Wensconcert op het Steinmeyer-orgel Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het Steinmeyer-orgel uit 1922 speelt Simon Stelling op vrijdag 26 mei de favoriete verzoeknummers van het publiek. Onder andere Toccata psalm 146, Gymnopédie no. 1 en Nimrod uit de Enigma-Variaties staan op het programma.
Bezoek het Wensconcert met Simon Stelling op vrijdag 26 mei van 20:15 uur tot 21:30 uur in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn.

27 mei: We Believe met Kinga Ban

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Kinga Ban, onder anderen bekend van Sela, geeft zaterdag 27 mei een jubileumconcert met het koor We Believe dat haar 12,5 jarig bestaan viert. Tijdens de avond zingt Kinga een aantal liederen met het koor en brengt ze een aantal liederen solo. Daarnaast is er samenzang.

Bezoek We Believe met Kinga Ban op zaterdag 27 mei van 20:00 uur tot 22:00 uur in De Bron te Hardinxveld-Giessendam.

28 mei: Orgelconcert door Vincent van Laar in Zeerijp

ZEERIJP - Voor een heerlijk zomers orgelconcert kom je zondagmiddag 28 mei om 16:00 uur naar de Jacobuskerk in Zeerijp. Vincent van Laar speelt op het karakteristieke orgel van Theodorus Faber (1651) werken van Gibbons, Scheidemann, Susato, Scheidt, Rossi, Froberger, Purcell, Tunder en Buxtehude.

Foto: Eline Visscher.


 Laatst gewijzigd: 22-05-17 - Geplaatst: 13-05-16