Christelijke Muziek en Concertagenda

'Samen met Jezus' op Festival 316

Van onze redacteur Tineke Smits

13-05-16

Festival316 is een eendaags christelijk festival voor Noord-Nederland, maar er komen ook internationale artiesten. Het thema van 2016 is: Samen met Jezus.

Programma

Zaterdag 14 mei is er de hele dag door muziek te horen en zijn er boeiende sprekers. Deze bands en artiesten komen muziek maken in de muziektent (een greep uit het programma):
- Rob Favier
- Pearl Joan
- Reyer
- The City Harmonic
- Elly en Rikkert
- The Bright Expression
- Nobuts

Er worden diverse sprekers en workshopleiders ingevlogen, bijvoorbeeld André Verhagen, Joost van de Brink, David ten Voorde, Jelle de Kok en het Evangelisch Werkverband. Dit jaar nieuw is de Kindertent voor kids van twee tot en met vier jaar. Er zijn ook kindertenten voor groep 1 & 2, Groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m.8

Samen met Jezus

De basis van het festival is de bekende Bijbeltekst Johannes 3:16: 'Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.' Het thema 'Samen met Jezus' is gekozen omdat het deze dag draait om Jezus. 'De muziek, het onderwijs, de aanbidding, ons samenzijn, alles draait om Hem', aldus de organisatie. 'Als we met elkaar en met Jezus samen zijn mogen we ook ontdekken wie we zijn in Hem. Wat is onze identiteit als we een kind van de Vader zijn? Wanneer we met Hem zijn, dan weten we écht wie we zijn. In deze wereld zijn we zo snel gericht op onszelf of iemand anders maar we mogen alles doen met onze broer Jezus.' Als je denkt: 'Hoe doe ik dat dan op mijn werk, op school of in mijn voetbalteam?' Kom naar Festival316 op 14 mei en ontdek hoe het is om te leven met Jezus!

Voor het hele gezin

Festival316 is een totaalfestival met de hele dag door diverse programma's voor zowel kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Kinderen kunnen naar een voorstelling van Het @penstaartje of een concert van Elly en Rikkert. Het is dus met recht een dag voor het hele gezin. Om de kosten hoef je het ook niet te laten: entree kost 4,00 euro per persoon. Het festival begint om 11:30 uur en duurt tot 22:00 uur.


 Laatst gewijzigd: 12-05-16 - Geplaatst: 15-04-16