Christelijke Muziek en Concertagenda

Zing bekende hymnes met United4Christ

Avond vol betekenisvolle liederen met nieuwe brassband

Van onze redacteur Tineke Smits

16-04-16

Hymnes zijn oude en bekende liederen die iedereen zo kan meezingen of -neuriën. Deze betekenisvolle liederen vol bemoediging zing je zelf mee tijdens de concertreeks van United4Christ.

Diepgang

Achter oude 'hymns' gaat een schat aan traditie, bemoediging en herkenning schuil. De melodieën zing je zo mee en zorgen voor een flashback of (goede) herinneringen. Tijdens de concertavonden van United4Christ en de nieuwe band Brass4Christ worden deze liederen samen met anderen gezongen. Hymns hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Artiesten herontdekken de diepte van de teksten of de rijke muziek. Veel liederen zijn bewerkt in liedbundels zoals Johannes de Heer, Glorieklokken en Opwekkingsliederen. Denk maar aan ‘How Great Thou Art’ (‘Hoe Groot Zijt Gij’) en ‘What A Friend We Have In Jesus’ (‘Welk Een Vriend Is Onze Jezus’).

Koor, orkest en... brassband

De nieuwe brassband Brass4Christ bestaat uit 27 koperblazers en twee slagwerkers. Brass4Christ is, na een auditieperiode, begin 2016 gestart. Net als het koor en het orkest staat de band onder leiding van Aad Contze. United4Christ slaat samen met Brass4Christ de handen ineen voor een reeks concerten: ‘Hymns Sing Along’! United4Christ kun je kennen van de tournees van nationale en internationale christelijke artiesten. Het koor en orkest bestaan uit twintig zangers, een eigen combo en blazerssectie en een licht- en geluidsteam. Ook worden er geregeld zelf concerten georganiseerd.

Concertdata

De concerten worden gehouden op:
vrijdag 22 april in Leeuwarden;
zaterdag 23 april in Harderwijk;
zondag 24 april in Rotterdam.

Er zijn op deze avonden zowel originele Engelse als Amerikaanse hymns te horen. Alle avonden beginnen om 19:30 uur.


 Laatst gewijzigd: 19-04-16 - Geplaatst: 15-04-16